Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci hot-dog VIDEO

Hot-dog-ul a fost catalogat de Institutul American pentru Cercetarea Cancerului ca fiind cel mai cancerigen aliment, însă mulţi adulţi şi copii obişnuiesc să-l consume frecvent.

29 ian. 2017, 10:26
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci hot-dog VIDEO

Un studiu realizat anul trecut de Asociaţia Pro Consumatori pe 43 de sortimente de crenvurşti arată că la 44% dintre produsele analizate gustul și aroma au fost potențate cu monoglutamat de sodiu. În cele 43 de produse analizate s-au identificat 25 aditivi alimentari și alte substanțe. Multe dintre ele s-au dovedit a fi extrem de periculoase pentru sănătate, având un efect cancerigen.

„Din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurștii nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor și a adulților cu afecțiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte al APC România.

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci hot dog?

Creşte riscul de leucemie: Un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată o asociere clară între consumul de hot dog/mezeluri de către copii şi creşterea riscului de leucemie.

Se îmbolnăveşte inima: Conţinutul ridicat de grăsimi saturate creşte riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral și sunt un factor de risc pentru cancerele de colon și sân.

Creşte riscul de cancer: Din cauza nitriţilor, consumul de hot dog este asociat cu creşterea riscului de cancer, în special a celui colorectal.

Apar tulburări grave în corp: Substanţele nocive din hot dog produc alergii, dereglări hormonale, tulburări hepatice, boli intestinale şi ale ficatului, tulburări hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburări nervoase şi creşterea nivelului de colesterol.

Se distruge smalţul dentar: Din cauza acidului citric se distruge smalţul dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor.

Este împiedicată absorbţia calciului: Polifosfații din hot dog pot provoca alergii, dereglări hormonale, boli intestinale și creșterea valorii colesterolului. Polifosfații dezechilibrează balanța calciu-fosfor, împiedicând fixarea calciului în oase, favorizând apariția osteoporozei.

Pot să apară reacţii alergice: Monoglutamatul de sodiu din hot dog provoacă reacţii alergice, dureri de cap şi de gât, ameţeală, greaţă, diaree şi poate bloca asimilarea vitaminei B6 şi a calciului. Nu trebuie consumat de femei însărcinate, copii, hipoglicemici, bătrâni sau cardiaci.

Şi dacă vrei să ştii cum se fac crenvurştii, iată un video realizat într-o fabrică: