Ce se întâmplă cu SALARIUL MINIM. Lia Olguţa Vasilescu îl contrazice pe ministrul de Finanţe

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a catalogat ideea eliminării salariului minim pe economie în sectorul privat, lansată vineri de ministrul Finanţelor, ca fiind o opinie personală a lui Eugen Teodorovici, precizând că aşa ceva este exclus şi că nu există în programul de guvernare.  

05 aug. 2018, 18:37
Ce se întâmplă cu SALARIUL MINIM. Lia Olguţa Vasilescu îl contrazice pe ministrul de Finanţe

Salariul minim se păstrează şi în privat. „Nu, exclus. Nu există aşa ceva în programul de guvernare. De altfel, înţeleg de la domnul Teodorovici că este o opinie personală. Eu vorbesc despre ce scrie în programul de guvernare. Dumnealui spune cum ar fi mai bine pentru mediul de afaceri. Am discutat de fiecare dată şi discutând cu mediul de afaceri, ne-am spus că nu se vor opune, vor vota creşterea pentru că ei nu mai sunt demult la salariul minim pe economie. Noi avem un deficit uriaş de muncă în România. Sigur, am discutat coerent. Săptămana aceasta am mărit cu 8.000 de persoane contigentul de străini, pentru că sunt foarte multe firme care se plâng că nu mai găsesc oameni. Angajatorul până acum avea obligaţia salariului mediu pe economie, dacă voia să aducă străini, dar la Parlament a fost deja în dezbatere această lege care elimină această obligaţie pentru angajatori şi vor rămâne şi ei pe salariul minim”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Reacţia ministrului Muncii vine după ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că, în opinia sa, salariul minim ar trebui păstrat doar în sectorul public.

Teodorovici: Salariul minim trebuie eliminat din sectorul privat. Dacă pleacă 20% din funcţionari, nu le-ai simţi lipsa


loading...