Ce se mai fură în România? Mai nou, locomotive! Cum a fost posibil un astfel de incident

Un tânăr de 20 de ani a furat o locomotivă a companiei private Grup Feroviar Român. Din fericire, nu au existat victime sau pagube materiale, dar rezultatul putea fi unul grav, dacă locomotiva ar fi ajuns pe linia de circulaţie.

10 mai 2023, 23:47
Ce se mai fură în România? Mai nou, locomotive! Cum a fost posibil un astfel de incident

O locomotivă a companiei private Grup Feroviar Român a fost furată de un tânăr, care nu avea niciun fel de competenţe în domeniul feroviar.

Incidentul a avut loc miercuri, la orele după-amiezii, și nu s-a soldat cu victime sau distrugeri, informează Club Feroviar.

Citeşte şi  Caz incredibil! O elevă a vrut să chiulească, dar a ajuns la spital, cu o ţepuşă în braţ, după ce a vrut să sară gardul şcolii

Concret, tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive a GFR,  a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. Locomotiva a talonat două aparate de cale, ajungând pe o altă linie unde s-a oprit. „Hoţul” a fost reţinut de Poliţia TF Medgidia.

Citeşte şi Salariul minim pe economie ar putea ajunge la 3.800 de lei. Ce se va întâmpla cu taxele românilor și care sunt previziunile economiștilor

Totul  se putea termina, însă,  dezastruos,  în cazul în care locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau de marfă.

Locomotiva în cauză este din seria 43, fiind fabricată de Rade Konkar. Interesant este faptul că, acum doi ani,  locomotiva în cauză a fost implicată într-un alt incident.