Ce se mai întâmplă cu autostrada Făgăraş-Braşov, o investiţie abandonată de peste 10 ani. Anunţul ministrului Transporturilor

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat, luni că a fost prezent la semnarea contractului dintre Compania de drumuri (CNAIR) şi firma care va realiza completarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic de detaliu pentru Autostrada Făgăraş - Braşov.

23 aug. 2021, 11:26
Ce se mai întâmplă cu autostrada Făgăraş-Braşov, o investiţie abandonată de peste 10 ani. Anunţul ministrului Transporturilor

Cătălin Drulă a explicat că este vorba despre un pas important pentru autostrada Făgăraş-Braşov deoarece acest proiect „a zăcut uitat” timp de 10 ani.

„Contract semnat pentru proiectarea autostrăzii Făgăraş-Braşov, o investiţie care fusese abandonată de peste 10 ani. În această dimineaţă (luni, n.r.) am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri şi proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic de detaliu. Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitaţie în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate. Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploieşti-Braşov şi se încheie în apropiere de Făgăraş, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraş. În plus, în zona municipiului Braşov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Braşov-Bacău”, a scris Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: O nouă gafă făcută de Iulian Bulai. Useristul îl laudă pe Drulă pentru un proiect la care nu a contribuit: „Ce fumați de aveți asemenea halucinații? Cu Afganistanul aţi rezolvat”

Ministrul Trasporturilor a explicat că printre cele mai importante activităţi din cadrul contractului se numără realizarea unor studii şi analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor şi a constrângerilor de pe traseu sau a utilităţilor intersectate.

„Vor fi obţinute toate avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare. La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraş-Braşov va beneficia de o proiectare completă şi complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuţia lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)”, a punctat Cătălin Drulă.

În urmă cu aproape două săptămâni, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, că DNCB – Drumul Naţional Centura Bucureştiului se lărgeşte la patru benzi între DN5 şi A2.

„Sporim siguranţa şi fluidizăm traficul pe centura Bucureştiului. DNCB se lărgeşte la 4 benzi între DN5 şi A2. Compania de drumuri a lansat astăzi licitaţia pentru un studiu de fezabilitate în vederea creşterii siguranţei rutiere şi fluidizării traficului pe şoseaua de centură a Bucureştiului. Foarte important – pe semi-inelul sudic, între DN5 şi A2 (rămas restant pentru modernizare), şoseaua va fi lărgită de la 2 la 4 benzi, iar acest proiect este inclus şi el în licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Drulă anunţă că Centura Capitalei se lărgeşte la patru benzi, între DN5 şi A2