Ce se poartă la nunţile din 2022. Tendinţe de rochii, machiaje și coafuri: „Sezonul acesta marchează revenirea evenimentelor grandioase”

Ce se poartă la nunţile din 2022. Pentru că nu mai există niciun fel de restricţii, viaţa a început să îşi urmeze cursul de dinainte de pandemie. Evenimentele care au avut de suferit cel mai mult au fost nunţile.

17 apr. 2022, 16:22
Ce se poartă la nunţile din 2022. Tendinţe de rochii, machiaje și coafuri: „Sezonul acesta marchează revenirea evenimentelor grandioase”
Ce se poartă la nunţile din 2022

Ce se poartă la nunţile din 2022. Recent, a avut loc în Bucureşti evenimentul „Wedding trends 2022″, unde viitorii miri au aflat ce se poartă și ce este esențial de luat în vedere pentru organizarea unei nunți.

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi și echipa sa de hair și make-up și wedding planner-ul Ivona Nenu au anunţat trendurile în materie de nunți pentru vara și toamna lui 2022.

Citeşte şi: Cât costă nunțile în 2022. Cât de mulți bani trebuie să scoată mirii din buzunar după pandemia de Covid

Ce se poartă la nunţile din 2022

Designer-ul Andreea Mărcuță a dezvăluit ce se poartă anul acesta, care sunt noile tendințe și care sunt preferințele mireselor. „După o perioadă de 2 ani în care evenimentele au fost restrânse sau amânate, sezonul 2022 marchează revenirea evenimentelor grandioase, iar asta se poate observa și în tendințele pentru rochiile de mireasă. Broderiile spectaculoase sunt cele mai căutate de viitoarele mirese, deoarece oferă o strălucire aparte și rezonează perfect cu unicitatea evenimentului.

Sunt, de asemenea, și preferatele noastre – aplicațiile manuale 3D și accesorizările prețioase precum perlele sau franjurii realizați manual au devenit în timp semnătura noastră stilistică. Pentru miresele romantice, voalul de mătase rămâne în continuare în topul alegerilor, pus în valoare de diferite aplicații manuale sau accente decorative, cum ar fi fulgii de struț, oferind un plus de prețiozitate.

În ceea ce privește siluetele favorite ale acestui sezon, rochia în linie A și rochia tip sirenă rămân în continuare printre cele mai căutate modele, dar în același timp, sunt din ce în ce mai multe mirese care își doresc ceva diferit, ceva care să le reprezinte mai mult stilul personal, și atunci optează pentru varianta extrem de actulă de costum impecabil croit, cu elemente, din nou, prețioase și sofisticate”, a declarat Andreea Mărcuță, conform unui comunicat de presă.

Ce culori să alegi la buchetul de mireasă

Potrivit master floristului Nicu Bocancea, în 2022, albul și pastelurile rămân în topul preferințelor mireselor în ceea ce privește realizarea buchetelor de mireasă. „Culorile preferate pentru buchetele de mireasa rămân albul și pastelurile, însă și cele accentuate precum roșul, portocaliul sau galbenul au fanii lor printre viitorii miri. E greu să vorbim de trenduri în ceea ce privește buchetul miresei, pentru că aici intervin mulți factori subiectivi, nu doar estetici.

Un buchet din liliac proaspăt și parfumat, din lăcrămioare fragile sau din trandafiri de curte poate fi la fel de apreciat și de impact precum unul mai sofisticat, din flori exotice, totul ține de preferințe și de povestea pe care îți dorești să o spună florile”, a spus Nicu Bocancea.

Tendinţe în materie de machiaje și coafuri

Coafura și make-up-ul trebuie să formeze împreună acel accesoriu care pune în valoare frumusețea și fericirea miresei în cea mai importantă zi din viața ei. Hair-stylist-ul Adrian Perjovschi consideră că împletiturile pot fi o variantă și nu recomandă volumul exagerat.

În ziua nunții avem nevoie de un păr curat, strălucitor, elastic, cu bucle naturale sau cu un coc elegant și implecabil finisat. Împletiturile pot da efectul wow, chiar dacă sunt timeless ca aspect și efect. Nu recomand volumul sau taparea exagerată din coafură, totul să fie cât mai simplu, elegant, comod de purtat și de privit.

Ce mi se pare cel mai important este ca miresele să țină cont de „proba coafurii’, acea vizită în salon în urma căreia se stabilesc culoarea, tunsoarea, coafura din ziua nunții, pentru cât mai puțin imprevizibil și un minim de stress în ziua nunții care este atât de agitată și încărcată de nenumărate griji”, a transmis Adrian Perjovschi.

Specialista Ivona Nenu e de părere că nunțile de anul acesta vor arăta grandios. „Nunțile anului 2022 vor arăta grandios, cu detalii asortate cu stilul locației de la veselă, tacâmuri și pahare, până la tinute, photo-cornere, baruri, colțuri tematice și desfășurător presarat cu momente live, până dimineața. Mirii se gandesc mai mult ca oricand cum sa isi surprinda invitatii si sa traiasca impreuna o seara de neuitat si ajung astfel la mai multe momente artistice, iar tema unui organizator este sa fie liantul intre toti furnizorii astfel incat sa nu descoperim in ziua evenimentului probleme care puteau fi prevazute.

Prima parte a zilei capătă si ea o mai mare importanță în ochii mireselor. Este organizată și ea în cel mai mic detaliu: de la detectarea unui cadru privat și exclusivist în care să aibă loc pregătirile de hair și make-up pentru mireasă, până la dedicarea unor momente speciale alături de doamnele familiei – mama, soacra, nașa și domnișoarele de onoare – astfel că momentele între fete’ se transformă în cireașa de pe tort a dimineților din ziua nunții‘, a spus wedding planner-ul Ivona Nenu.