Ce se va întâmpla cu participarea Simonei Halep la turneul de la Palermo, după ce Italia a impus carantină românilor

Organizatorii turneului de la Palermo au cerut o derogare pentru jucătoarele înscrise la această competiţie, după ce Italia a impus carantină românilor şi bulbarilor. Aceştia au precizat că măsura autorităţilor italiene ar afecta-o în special pe Simona Halep. 

25 iul. 2020, 06:09
Ce se va întâmpla cu participarea Simonei Halep la turneul de la Palermo, după ce Italia a impus carantină românilor

„Am trimis de urgenţă o scrisoare ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, cerând o derogare pentru participanţii la Palermo Ladies Open. Măsura ar afecta o jucătoare ca Simona Halep, numărul 2 mondial şi campioana de Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, au anunţat organizatorii pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, în cursul zilei de vineri, că autorităţile italiene au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul ţării pentru persoanele care vin din România – şi anume acestora li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri şi de persoane şi personalul navigant, precizează MAE.

Măsura se aplică până la data de 31 iulie, când va avea loc o reevaluare. Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autorităţile italiene şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.

Citeşte şi Alexandru Rafila, după ce Italia a anunţat carantinarea românilor. „Avem de 10 ori mai multe cazuri raportat la populaţie decât Italia”