De ce NU vor liderii USL suspendarea lui Băsescu: Un demers grav nu se poate lega de un episod comic

Liderul PSD Victor Ponta şi preşedintele PNL Crin Antonescu au declarat luni, după şedinţa USL, că nu se pune problema declanşării unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu pe fondul declaraţiilor după Congresul PDL, pentru că "un demers grav, excepţional, nu se poate lega de un episod îngrozitor de comic".

25 mart. 2013, 10:37
De ce NU vor liderii USL suspendarea lui Băsescu: Un demers grav nu se poate lega de un episod comic

Ca să previn o întrebare: niciunul din partidele USL nu a introdus şi nu a propus introducerea pe agenda de azi a USL a temei unei eventuale declanşări a procedurii de suspendare a lui Băsescu. Declaraţiile făcute până acum sunt politice, niciun partid nu şi-a asumat propunerea. Subiectul nu există„, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Antonescu a subliniat că un astfel de demers grav „nu se poate lega de un episod îngrozitor de comic”, făcând referire la videoclipul postat de Traian Băsescu după rezultatele alegerilor din Congresul Naţional PDL.

„Dacă vreţi să dăm o formă mai puţin politică sau juridică cu suspendarea… este un lucru grav. Suspendarea nu e un obicei care se celebrează în fiecare an sau din 6 în 6 luni sau o tradiţie populară. Suspendarea e un lucru excepţional, nu e vreo lovitură de stat, cum aberează unii. E prevăzută în Constituţie, dar e un fapt excepţional şi este un fapt grav. Nu poţi să faci un demers foarte serios în legătură cu o situaţie ridicolă. Sigur, eu m-am pronunţat, cel puţin în spirit preşedintele a încălcat şi azi şi ne-a amintit că de 9 ani încalcă în spirit constituţia, în sensul partizanatului său faţă de un partid, pe care nu doar l-a susţinut dar l-a şi condus, după cum a şi declarat. Modul în care a făcut-o, momentul în care a făcut-o, sunt de domeniul comicului. De fapt, e trist. Un demers grav, excepţional, nu se poate lega de un episod îngrozitor de comic. Şi trist şi comic. E trist să ai un preşedinte în posturi comice„, a comentat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a infirmat şi el o posibilă suspendare a lui Traian Băsescu.

„Ca lider de partid nu iniţiez şi nu am solicitat şi nu e momentul să vorbim de suspendări. M-am amuzat ca şi dânsul cu postarea în vestuţă a domnului Cristoiu”, a declarat Victor Ponta, în cadrul conferinţei de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a scris, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.

Sâmbătă dimineaţă, la începutul convenţiei PDL, preşedintele declara: „Am venit cu sufletul la voi”.