Ce spun ochii tăi despre sănătatea ta. Află dacă ai nevoie urgent de medic

Se spune ca "ochii sunt oglinda sufletului", insa mai usor de demonstrat este ca afirmatia "ochii sunt oglinda sanatatii", caci ei pot indica o serie intreaga de probleme medicale.

17 ian. 2015, 06:20
Ce spun ochii tăi despre sănătatea ta. Află dacă ai nevoie urgent de medic

Ochii arata cat de stresat esti

Ai observat la un moment dat, de regula in a doua parte a zilei sau chiar seara, ca ti se incetoseaza vederea in fata monitorului sau a diverselor hartii pe care le ai in fata? Ei bine, acesta este un semn de stres. Practic, incetosarea vederii indica un nivel ridicat de stres. De ce? Pe fond de stres, se acumuleaza lichid sub retina, fapt care tulbura acuitatea vederii.

Ochii arata daca ai tensiune arteriala ridicata
Tensiunea arteriala ridicata, „ucigas tacut” – dupa cum este cunoscut in lumea medicala, poate fi descoperita prin analizarea atenta a ochilor si a vederii. Desi hipertensiunea nu prezinta simptome foarte evidente, ea fiind descoperita abia atunci cand apar probleme grave de sanatate, ochii pot spune multe despre aceasta afectiune. Tensiunea arteriala ridicata genereaza schimbari la nivelul vaselor de sange ale retinei. Daca oftalmologul observa ca vasele de sange de la nivelul retinei sunt mai subtiri sau mai late decat ar trebui, este necesara o vizita urgenta la cardiolog, caci circulatia sangelui este problematica.

Continuarea pe Lyla.ro