Ce spun protestatarii din Piaţa Universităţii despre premierul Dacian Cioloş VIDEO

"Strada" a cerut şi a primit un premier tehnocrat, dar nu renunţă la proteste. Oamenii au continuat şi pentru a opta seară manifestaţiile în Piaţa Universităţii din Capitală. Au fost cei mai puţini de până acum, nici măcar 200, toți au vorbit însă de desemnarea noului prim-ministru. Mulţi îl susţin, în timp ce alţii nu au deloc încredere în Dacian Cioloș.

11 nov. 2015, 06:30
Ce spun protestatarii din Piaţa Universităţii despre premierul Dacian Cioloş VIDEO

Probabil este o decizie de moment, nu știu dacă este cea mai bună. Se spune că Dacian Cioloş organizează un guvern de tehnocraţi. Speranţa că se va crea într-adevăr un guvern de tehnocraţi„, a declarat un protestatar, potrivit România TV.

„Dacă va fi investit acest guvern şi sper din tot sufletul să se întâmple, înseamnă că şefa DNA va fi numită de un ministru al Justiţiei apolitic, iar procurorul general, alegerile locale şi parlamentare vor fi organizate de un ministru de Interne apolitic„, a spus un alt protestatar.

Alţii resping total desemnarea noului premier şi spun că, de fapt, ar fi o strategie a lui Klaus Iohannis de a atrage simpatia românilor. „Acest guvern de tehnocraţi, care este doar un cuvânt aruncat acolo doar ca să pară cumva că mulţumeşte opinia publică, este probabil o soluţie conformă cu simulacrul dezbaterii de la Palatul Cotroceni. Nu sunt oameni care să reprezinte populaţia care s-a săturat de corupţia de până acum„, a spus un manifestant din Piaţa Universităţii.

Cred că nu funcţionăm cum trebuie. Democraţia la noi nu funcţionează cum trebuie„, a adăugat un altul.

CITEŞTE ŞI: Ludovic Orban: PSD va face tot ce poate să compromită viitorul guvern

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș. Şeful statului a subliniat că soluția pentru această perioadă este un guvern tehnocrat.

După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării și a avea garanția că vom avea o îmbunătățire netă a clasei politice, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în niciun fel de scandal, o persoană integră, care a dovedit practic că știe să gestioneze sisteme și situații complicate. Este nevoie să fie promovați miniștri care să fie performanți, care au dovedit această performanță și asupra cărora nu planează niciun dubiu„, a arătat Iohannis.

Șeful statului a subliniat și că este nevoie de partide fără corupți. „Este nevoie ca partidele politice să facă curățenie în interior și să nu promoveze în poziții publice persoane care sunt suspectate de corupție sau au fost vreodată implicate în acte de corupție„, a precizat Iohannis.

El a indicat că alegerile locale și parlamentare de anul viitor trebuie să fie corecte, iar statul de drept să fie întărit.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş, PRIMELE DECLARAŢII după desemnare: Ce angajamente îşi ia noul premier VIDEO