Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România: „Nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală”

Alexandru Rafila a declarat că numărul mare de infectări din ţara noastră este cauzat de faptul că nu au fost luate măsuri la timp. Deputatul PSD a precizat că în momentul de faţă va fi greu să fie impuse restricţii drastice, precum un nou lockdown, din cauza lipsei de încredere a populaţiei în actualul guvern.

11 oct. 2021, 08:42
Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România: „Nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală”
Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România: "Nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală"

Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România. Deputatul PSD a declarat că vor trebui luate noi măsuri pentru a stopa creşterea alarmantă a infectărilor COVID-19 în România, însă acestea vor fi luate doar dacă va exista un sprijin public.

Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România

Deputatul PSD spune că a propus o discuţie la nivelul Parlamentul pentru a se putea găsi o soluţia pentru limitarea numărului de cazuri de coronavirus în România.

„În momentul de față modul în care populația percepe ceea ce se întâmplă pe de o parte, suportabilitatea măsurilor care înseamnă lockdown este destul de redusă, inclusiv din punctul de vedere al economiei. Am propus o discuție la nivelul Parlamentului ca să încercăm să generăm o soluție.

Asta e de fapt problema noastră că nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală. De ce trebuie să iau măsuri când mor 2.000 de oameni pe săptămână? Probabil că vor trebui să fie luate măsuri care să oprească această transmitere.

Măsurile vor fi luate doar dacă va exista un sprijin public. Dacă va continua cu stilul triumfalist, atunci populația nu va fi participativă la respectarea acestor măsuri. Asumarea nenorocirii care ne-a adus trebuie făcută”, a declarat Alexandru Rafila la B1.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „Această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală”

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România: „Dacă am respecta măsurile pe care le avem, am putea să controlăm situaţia”

Şeful DSU a declarat că nu consideră că s-ar impune un nou lockdown şi că ar fi suficient să fie respectate măsurile deja existente.

”La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia. Din păcate, am văzut imagini chiar în weeend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază”, a declarat şeful DSU la finalul şedinţei de guvern de miercuri seară.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă confirmă eşecul campaniei de vaccinare: „Nu s-au alocat bani, CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi informare”

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică că România a înregistrat în ultimele 24 de ore 10.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).  Tot duminică, 211 de oameni au murit din cauza virusului.

Până duminică, 10 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.356.640 decazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.762 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.