Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Scuza folosită de atacator: „Mass-media a fost lichidată”

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat de nenumărate ori de un pensionar pasionat de poezie. Bărbatul a fost reținut și a spus care au fost motivele pentru care a făcut acest gest.
Alina Costache
16 mai 2024, 12:46
Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Scuza folosită de atacator: „Mass-media a fost lichidată”
Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Scuza folosită de atacator: „Mass-media a fost lichidată”

Autorul atacului asupra prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico, a dezvăluit motivele gestului său. Juraj Cintula, un pensionar pasionat de poezie, a mărturisit că nu este de acord cu actualul guvern și măsurile sale.

Citește și: Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat de cinci ori, în stomac şi piept, şi este internat în stare critică. UPDATE: Atacatorul a fost prins, reacţii din toată lumea

Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei

O înregistrare video cu presupusul atacator, pe nume Juraj Cintula, a fost distribuită pe platformele de socializare. După ce a fost reținut de autorități, bărbatul a explicat motivul gestului său față de premier, conform informațiilor furnizate de tvnoviny.sk.

„Nu sunt de acord cu politicile guvernului. Mass-media a fost lichidată. De ce este atacată RTVS, de ce Mazak este concediat din funcție”, a afirmat individul care a deschis focul asupra premierului slovac Robert Fico.

Martorii spun pe internet că presupusul atacator, identificat doar cu inițialele J.C., ar fi strigat la Robert Fico înainte ca acesta să se apropie pentru a-i întinde mâna. Ulterior, s-ar fi tras focuri de armă. Individul a fost imobilizat de forțele de ordine imediat după incident. El se află în prezent în detenție, iar Agenția Națională de Combatere a Criminalității s-a implicat în anchetă.

Aktuality.sk l-a contactat pe fiul presupusului atacator pentru a obține un punct de vedere. Acesta s-a declarat șocat de evenimente și a confirmat că tatăl său era posesor legal de armă.

„Nu am absolut nicio idee despre ce intenţiona tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru”, a povestit fiul. Când a fost întrebat dacă bărbatul îl ura pe premier, acesta a răspuns: „Să o spunem aşa – nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta”.

În ciuda a ceea a lăsat de înțeles, fiul lui J.C. neagă că acesta și-ar fi exprimat vreodată intenția de a ataca sau chiar de a ucide un politician. De asemenea, el respinge ideea că bărbatul de 71 de ani ar fi avut probleme psihice.

„Poate că a existat un scurtcircuit, nu ştiu. El este mai agitat, dar că s-ar fi ocupat de el un psihiatru sau lucruri de genul acesta, nu”, a spus fiul suspectului.

Suspectul este pasionat de artă și a publicat mai multe colecții de poezie. În 2016, el lucra pentru o companie de securitate privată, fiind și el victima unui atac într-un centru comercial din Levice. În acea zi, un tânăr, aparent sub influența drogurilor, l-a agresat pe J.C. Aktuality.sk a luat legătura și cu un fost coleg al presupusului atacator, persoane cu care a fondat ironic Mișcarea Anti-Violence.

„A fost un partid pe care l-am fondat împotriva oricărei forme de violenţă, cred că după incidentul în care un filipinez a fost bătut până la moarte”, a precizat bărbatul, care este vecin cu suspectul şi care a promovat şi operele literare ale lui J.C.

Citește și: Traian Băsescu, după ce premierul Slovaciei a fost împuşcat: „Există o violență economică în toată Europa

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!