Ce spune Boc despre decizia Curţii privind comasarea

Guvernul va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul alegerilor, a declarat premierul Emil Boc, adăugând că până în prezent nu a văzut nici măcar un comunicat referitoare la hotărârea Curţii şi că îşi va exprima o opinie după ce va vedea motivaţia Curţii, informează Mediafax.

25 ian. 2012, 14:50
Ce spune Boc despre decizia Curţii privind comasarea

„Aşteptăm decizia Curţii. Statul de drept spune un lucru foarte clar: deciziile Curţii Constituţionale se respectă. Nu am văzut-o deocamdată (decizia-n.r.), nu am văzut nici măcar un comunicat până în momentul de faţă, dar un lucru pot asigura cu certitudine: decizia Curţii va fi respectată. După aceea, vom face orice alte declaraţii”, a spus Boc.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC „o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie 2011.