Ce spune Gabriel Oprea despre cooptarea UNPR într-un Guvern alături de PNL

Liderul UNPR Gabriel Oprea a evitat, marţi, să exprime o poziţie tranşantă privind o posibilă cooptare a partidului pe care îl conduce într-un guvern alături de PNL, după ce această idee a fost avansată cu o zi în urmă de Vasile Blaga. Oprea s-a limitat să spună că Blaga este "un om serios", cu care a colaborat foarte bine. 

01 sept. 2015, 07:41
Ce spune Gabriel Oprea despre cooptarea UNPR într-un Guvern alături de PNL

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit în şedinţă, luni, la sediul PSD. Înainte de reuniune, liderul UNPR Gabriel Oprea a fost întrebat cum comentează declaraţiile lui Vasile Blaga privind o posibilă colaborare cu UNPR, dar si despre ideea unui guvern minoritar.

„Cu Vasile Blaga, fost ministru de Interne şi un om foare serios, am o relaţie foarte bună. Un om cu care am colaborat foarte bine şi cred că d-asta exprima totdeauna… Ne cunoştem, suntem oameni seriosi”, a spus Oprea.

Întrebat dacă UNPR ar fi dispus să susţină un guvern minoritar, Oprea a răspuns: „Eu am spus intotdeauna ca sprijin Guvernul Victor Ponta.”

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, la postul public de televiziune, că liberalii vor depune o moţiune de cenzură „la momentul potrivit”, adăugând că, personal, şi-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, având experienţa „colaborării” cu Gabriel Oprea.

„La momentul potrivit vom depune moţiune de cenzură. În octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, până la sfârşitul sesiunii vom depune moţiune de cenzură”, a declarat Vasile Blaga la TVR.

În acest context, copreşedintele PNL a arătat că îşi doreşte un Guvern minoritar, dar nu exclude formarea unui guvern cu ajutorul UNPR, precizând că „a fost întotdeauna un partid cinstit”.

„Mi-aş dori un guvern minoritar dacă nu vor fi alegeri anticipate, deşi noi ne-am dori alegeri anticipate. Am din marele Partid Naţional Liberal o experienţă mai mare decât mulţi din vechiul PNL al colaborării cu domnul Oprea şi cu UNPR. Să nu uităm că UNPR a susţinut guvernele Boc şi Ungureanu, au fost corecţi, au fost cinstiţi, nu a căzut guvernul Boc şi guvernul Ungureanu din cauza lor”, a precizat copreşedintele PNL.

Liderii coaliţiei s-au întrunit, marţi, pentru a discuta, printre altele, despre prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare.

„Mâine (marți — n.r.), la 10,00, o să avem o întâlnire a coaliției aici, la sediul nostru, în care vom discuta o parte din subiectele pe care le-am discutat astăzi în Biroul Permanent Național”, a declarat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă la finalul ședinței BPN al PSD.