Ce spune presa din TRINIDAD TOBAGO despre amicalul cu ROMÂNIA: Piţurcă se teme de RĂZBOINICI

Presa din Trinidad Tobago este optimistă cu privire la modul în care va decurge amicalul dintre naţionala României şi selecţionata ţării din America de Sud. Astfel, ei consideră amicalul drept un antrenament pentru Cupa CONCACAF şi râd de Gabriel Tamaş care nu a mai ajuns la naţională după ce a primit interdicţia de a părăsi România timp de 31 de zile. Mai mult, jurnaliştii ţin să precizeze că Victor Piţurcă nu a reuşit să afle prea multe informaţii despre echipa ţării cu doar un milion de locuitori.   

04 iun. 2013, 05:44

Cu toate că presa din România râde de amicalul pe care Federaţia Română de Fotbal a reuşit să îl organizeze, presa din Trinidad Tobago vede diferit această partidă, considerând-o o pregătire pentru Cupa CONCACAF din iulie, potrivit Trinidad and Tobago Newsday, un ziar local.

Citeşte şi Amical insolit pentru naţionala României. Tricolorii vor juca cu Trinidad-Tobago

Unul dintre articolele scrise cu privire la amical vorbeşte despre teama lui Piţurcă faţă de „Războinici”, cum sunt numiţi fotbaliştii din Trinidad. Ei ţin să evidenţieze faptul că antrenorul român nu ştie împotriva cui joacă, lucru care i-ar putea avantaja pe aceştia.

Antrenorul principal al României, Victor Piţurcă, spune că nu consideră amicalul cu Trinidad Tobago un meci uşor. România va folosi meciul drept o încălzire pentru meciurile de calificare rămase în cadrul Cupei Mondiale din 2014„, se arată în articolul respectiv. 

Citeşte şi Videoclipul anului, în fotbal. Un tuşier nervos bate cu fanionul un fan intrat pe teren VIDEO

Astfel, jurnaliştii din ţara sud-americană au urmărit îndeaproape atât declaraţiile oficialilor români, cât şi ceea ce se îmtâmplă cu membrii naţionalei, ţinând să precizeze că unul dintre jucătorii cheie ai României, Gabriel Tamaş, a fost săltat de poliţia din Bucureşti pe fondul tulburării liniştii publice. Privind jucătorii sud-americani, cotidianul Newsday a ţinut să precizeze că s-au cazat la hotelul Intercontinental din Capitală.

Este o oportunitate pentru noi să jucăm împotriva unei echipe europene cu tradiţie, care ia fotbalul în serios. Cred că ei ne vor oferi testul de care avem nevoie şi este important ca jucătorii noştri să înţeleagă nevoia de a răspunde la apel şi de a oferi performanţe bune în cursul zilei de marţi„, a declarat Hutson Charles, antrenorul echipei din America de Sud pentru presa locală, adăugând că vremea este rece şi ploioasă.

Citeşte şi FRF a avut un deficit de 3,5 milioane de euro în 2012

Cu toate că sunt interesaţi de rezultat, antrenorul echipei spune că vrea să vadă modul în care cooperează jucătorii în afara şi în interiorul terenului de fotbal.

Rezultatul contează, da, şi clar vrem să fie ceva pozitiv, dar sunt mai interesat să văd cum vor reacţiona jucătorii la instrucţiunile şi abordarea unui astfel de meci„, a adăugat selecţionerul echipei Trinidad Tobago.