Ce spune președintele Klaus Iohannis despre revizuirea Constituției: „E un proces politic amplu”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, astăzi, începând cu ora 18.00 prima conferință de presă din aprilie anul trecut. Șeful statului a vorbit, printre altele despre o revizuire a Constituției într-un mod amplu.

05 iul. 2022, 18:41
Ce spune președintele Klaus Iohannis despre revizuirea Constituției: „E un proces politic amplu”

Întrebat dacă este nevoie de reviziuirea Constituției României până în 2024, anul în care mandatul actualului președinte se va terminat, Klaus Iohannis a răspuns:

„Cred că e nevoie de o revizuire a Constituției, în sensul modernizării Constituției. E un proces politic amplu, care ajunge în fața poporului ce trebuie să se exprime printr-un referendum. O să exprim o opinie care vă surprinde. E nevoie de revizuirea și modernizarea Constituției, dar nu cred că e posibil până în 2024”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă.

Citește și: Klaus Iohannis, anunţuri importante pentru români de la Cotroceni: România e mai bine apărată de NATO – LIVE TEXT

Ce măsuri va lua România în contextul crizei economice. Declarațiile președintelui Iohannis

Mai mult decât atât, președintele Klaus Ioahnnis a vorbit efectele imediate ale războiului din Ucraina care vor afecta și România . „Traversăm o perioadă dificilă. Se vorbește despre criză economică și, în acest context, care sunt scenariile și măsurile pe care le luați în considerare?”, a întrebat un jurnalist. Iată ce a răspuns președintele:

„Dați-mi voie să vă răspund la ultima parte. Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Am avut criza economică din 2009 – 2010, unde s-a încercat în plan european să se combată criza prin austeritate. Nu accept un nou experiment de acest tip cu România. Planul pe care îl avem e cel prezentat de Guvernul României. Un plan care până acum a funcționat foarte bine.

Guvernul alocă bani suficienți pentru investiții. Guvernul a reușit să vină cu pachete de sprijin succesive pentru a ajuta populația vulnerabilă să treacă mai ușor de șocul creșterii prețurilor. Ele vor continua, vom avea în continuare investiții în infrastructură și economie, dar și pachete de sprijin unde e nevoie.

Situația e complexă. Criza energetică nu s-a terminat. E important să ne pregătim pentru aceste vremuri complicate. Mi-aș fi dorit să am numai vești pozitive, însă aceste crize nu au fost generate de noi, ci de alții, în speță de Rusia care a atacat Ucraina și a provocat criza energetică și toate celelalte crize. Trebuie să avem răbdare și Guvernul să ia măsurile cele mai înțelepte”, a mai spus președintele României.

Citește și: Klaus Iohannis, despre posibilitatea de a deveni următorul secretar general NATO. „Aș analiza foarte serios propunerea”