Ce spune Victor Ponta despre convocarea rezerviştilor

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică seara, la România TV, că România nu este în pericol şi că nu se pune problema concentrării rezerviştilor.

04 mai 2014, 20:19
Ce spune Victor Ponta despre convocarea rezerviştilor

„Asta e o nebunie cu rezerviştii.(…) Eu nu ştiu unde pot fi concentrat pentru că la unitatea la care am făcut eu armata- 01140 de la Lugoj-, acum sunt blocuri ANL. (…) Suntem în anul 2014, capacitatea militară nu înseamnă să aduci nişte recruţi în unităţi care nu mai există, să le dai un Kalaşnikov în mână(…) Capacitatea militară înseamnă ceea ce guvernul pe care îl conduc a făcut.(…)România nu este în pericol, niciun cetăţean român nu e în pericol’, a spus premierul dând ca exemplu contractul semnat pentru achiziţionarea unor avioane de tip F16.

Băsescu: Reactualizarea listei de rezervişti e o fază de reacţie ca stat NATO

Totodată, Ponta a explicat că ‘marea mobilizare’ înseamnă, de fapt, că ‘trebuie să investim mai mult, într-o asemenea situaţie, în industria de apărare, în modernizarea armamentului pentru Armata Română’.

În acest context, premierul a admis că a fost neinspirat în timpul vizitei la fabrica de avioane din Craiova când a afirmat că ‘deşi ne paşte un război’, vestea bună e muncitorii din fabrica respectivă vor avea mai multe comenzi.

SONDAJ: Credeţi că ar trebuie reintrodusă ARMATA OBLIGATORIE în România?

‘Poate nu am fost inspirat, îmi pare rău, dar cine nu munceşte nu greşeşte. Acolo este o fabrică, singura fabrică din România care are capacitate privind aviaţia militară, (…) care a fost abandonată, practic. Acum lucrează la întreţinerea şi retehnologizarea unor avioane militare aparţinând aviaţiei militare româneşti. În 7 mai (2012-n.r), când am venit la Guvernare, oamenii de acolo nu îşi luaseră de un an de zile salariul (…)Ori eu le-am spus nu doar că îşi păstrează locurile de muncă dar vom avea mai mulţi bani pentru investiţii. Dacă am spus-o neinspirat, îmi pare rău, o să fiu şi mai atent. Dar fondul este acesta’, a explicat Ponta.