Ce spune Victor Ponta despre GRAŢIEREA lui Dan Voiculescu

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că nu va graţia niciun deţinut condamnat pentru corupţie, în cazul în care va ajunge preşedintele ţării.

19 sept. 2014, 10:27
Ce spune Victor Ponta despre GRAŢIEREA lui Dan Voiculescu

Întrebat la Adevărul Live dacă îl va graţia pe Dan Voiculescu, în cazul în care va ajunge la Cotroceni, Victor Ponta a răspuns: „Dreptul de graţiere individuală e un drept al preşedintelui, prevăzut de Constituţie, pe baza unei proceduri care implică avizul Ministerului Justiţiei. Nu voi uza de acest drept în niciun caz de infracţiuni cu violenţă şi în niciun caz de mare corupţie. Aş face o mare greşeală să vorbesc despre Ionescu, Popescu. Răspund cum cred că ar trebui să răspundă un preşedinte. Eu cred că în momentul în care ajungi preşedinte, trebuie să fii preşedinte. Declaraţiile de campanie mi se par strict populiste”.

În ceea ce priveşte schimbarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, Ponta a spus: „Nu e normal să mă exprim despre cine trebuie schimbat. Toţi cei care au mandate legale trebuie să le ducă la final. Cred că implicarea preşedintelui şi a ministrului Justiţiei în numirea procurorilor e o opţiune mediabilă. Eu am susţinut că trebuie lăsat la îndemâna CSM”.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Nu l-aş numi niciodată PREMIER pe Băsescu. AŞ DEMISIONA dacă ar câştiga alegerile din 2016 VIDEO