Ce spunea Traian Băsescu despre „samsarul” Ilie Sârbu în urmă cu câteva luni

Traian Băsescu îl avertiza, în aprilie anul acesta, în plin scandal legat de terenul de la Nana, pe Ilie Sârbu în legătură cu vânzările şi retrocedările de terenuri. Şeful statului îl numea pe Sârbu "samsar de terenuri".

15 oct. 2014, 10:21
Ce spunea Traian Băsescu despre „samsarul” Ilie Sârbu în urmă cu câteva luni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe 15 aprilie, că Ilie Sârbu, socrul premierului, a fost „un soi samsar de terenuri” în judeţul Timiş.

„Un soi de samsar de terenuri a fost Ilie Sârbu pe toată perioada când s-au constituit marile suprafeţe consolidate (…). Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal sau nu, dar broker de aranjamente, în mod categoric, a fost”, a afirmat Băsescu, într-o emisiune televizată,  în contextul anchetrei parlamentare privind achiziţionarea terenului de la Nana.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Viorel Hrebenciuc, adus cu jandarmii la DNA. Ilie Sârbu a fost şi el audiat UPDATE

Anterior, Băsescu declara, la Cotroceni, că va sesiza organele statului privind retocedările de terenuri de la Staţiunea de cercetare Fundulea.

Dacă nu se vor ocupa ei de această restituire, mă voi ocupa eu şi voi sesiza organele statului, pentru că s-a mers prea departe cu minciuna şi falsul. O haită de parlamentari, în frunte cu un premier care nu are nimic comun cu responsabilitatea funcţiei, pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic pe măsura neputinţei lor şi a incapacităţii lor de a guverna ţara, dintr-o afacere privată„, preciza şeful statului.

Şeful statului spunea totodată că „ar fi de asemenea foarte interesant să ştim ce s-a întâmplat în Timiş, tata socru, cât a fost de implicat în marile retrocedări de prin judeţul Timiş, în vânzările de terenuri”.

„Eu cred că este interesant, pentru că tata socru nu este persoană privată, e parlamentar”, avertiza Băsescu.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Percheziţii la prinţul Paul şi prinţesa Lia. Cumetrii lui Băsescu, chemaţi la DNA