Ce sumă a strâns George Simion la nunta din august şi unde au ajuns banii? Declaraţiile preşedintelui AUR nu se potrivesc cu cele ale directorului fundaţiei

La o lună de la nunta lui George Simion cu aleasa inimii sale, Ilinca, suma strânsă la eveniment rămâne un mister, mai ales dacă sunt luate în calcul declaraţiile contradictorii ale preşedintelui AUR şi ale preşedintelui Fundaţiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni.

30 sept. 2022, 11:18
Ce sumă a strâns George Simion la nunta din august şi unde au ajuns banii? Declaraţiile preşedintelui AUR nu se potrivesc cu cele ale directorului fundaţiei

George Simion a declarat iniţial că doar din darurile în numerar şi donaţii au fost strânşi aproape 72.000 de euro, sumă care, după estimările politicianului, ar fi urcat până spre 400.000 de euro, după ce ar fi fost luate în calcul şi cadourile în produse sau servicii, cum ar fi spectacolul pirotehnic sau brânza primită de la Gigi Becali.

”Am strâns 72.000 de euro. În total, cum a dat domnul Gigi Becali, cum a dat domnul pirotehnic, cum au fost apa, berea, o să ajungă la o estimare de 400.000 de euro”, a declarat George Simion.

Pe lângă urne, simpatizanții lui George Simion și soției sale au mai avut posibilitatea să doneze bani într-un cont deschis special. De acest cont s-a ocupat fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.

”Este un subcont constituit special pentru această caravană medicală care va fi făcută. Cred că în jur de, ce știam eu acum patru, cinci zile, în jur de 260 de milioane vechi. 26.000 de lei, da”, a declarat Eugen Popescu, fondatorul Fundației, pentru Antena 3.

Citeşte şi: Daniel Funeriu, după demisia lui Cîmpeanu: „Voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?”

Mai exact, s-au strâns 24.660 lei, potrivit răspunsului oficial primit din partea Fundației, ulterior. Asta în timp ce George Simion a declarat că a strâns 72.000 de euro.

La telefon, Eugen Popescu a promis reprezentanţilor sursei citate că le va arăta și un extras de cont, dar, ulterior, s-a răzgândit. Banii sunt în cont și rămân până când se vor strânge suficienți pentru spitalul mobil pe care vrea să-l înființeze AUR, potrivit lui Eugen Popescu. Fondatorul Fundației recunoaște că suma este infimă, dar nu știe însă de cât este nevoie și nici cum și când se va strânge diferența.

Citeşte şi: George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis. Amenzi de 14.200 lei pentru tulburarea ordinii publice