Ce sunt prizele modulare și cum se utilizează?

Te pregătești de renovarea apartamentului sau urmează să te muți într-o locuință nouă? Pe lângă alegerea mobilierului și finisajelor, nu scăpa din vedere specificațiile instalației electrice. Un sistem învechit sau nefuncțional nu face decât să sporească riscurile de accidentare și să afecteze implicit siguranța locatarilor. Acum, mai mult decât niciodată, e nevoie de soluții moderne, versatile și ușor de integrat în orice spațiu.
Alina Costache
23 ian. 2024, 13:50
Ce sunt prizele modulare și cum se utilizează?

Dacă vrei să scapi de problema cablurilor împrăștiate peste tot prin casă, prizele modulare reprezintă investiții durabile. Mai multe despre principiul de funcționare, dar și despre avantajele pe care le oferă descoperi în rândurile de mai jos.

Ce sunt prizele modulare?

Dacă nu ai renunțat până acum la prizele clasice, iată încă trei motive pentru care ar trebui să o faci:

1. Au un design unitar, în care funcționalitatea prizei este integrată într-o singură unitate, ceea ce înseamnă că nu poți adăuga alte module.

2. Sunt destinate pentru un singur consumator electric.

3. În general, sunt disponibile în două variante – alb sau negru. Indiferent de alegere, finisajele nu sunt deloc durabile sau calitative.

Opțiunile de prize modulare sunt mult mai indicate dacă îți dorești să ai parte atât de confort, cât și de un design modern. Printre beneficiile pe care le oferă se numără:

● Integrarea cu ușurință a conexiunilor de TV sau internet. Denumirea nu e întâmplătoare – designul modular permite conectarea mai multor prize.

● Pot oferi până la opt module – ceea ce sporește flexibilitatea de utilizare. Locatarii pot configura echipamentele în funcție de necesitățile specifice ale spațiului, dar și de nevoile în materie de confort.

● Sunt disponibile într-o varietate de stiluri și finisaje. Decorarea locuinței va deveni floare la ureche. Tocmai pentru că pot fi personalizate, prizele se pliază oricărui stil de amenajare.

● Pot fi montate inclusiv în baie. Gradul de siguranță este un alt punct forte pe care îl oferă. Structura stabilă și materialele rezistente din care sunt confecționate permit utilizarea chiar și în mediii cu umiditate excesivă.

● Reprezintă soluții facile pentru orice încăpere din locuință. Fie că e vorba de birou sau bucătărie, prizele îți oferă șansa de a utiliza toate dispozitivele fără a fi necesare prelungitoare sau cabluri inestetice.

În mod evident, sunt mult mai costisitoare comparativ cu cele clasice. Însă, trebuie să te gândești la nivelul de eficiență resimțit pe termen lung. Opțiunile modulare sunt investiții de calitate superioară, care reduc semnificativ riscul defectării sistemului electric. Însă, instalația trebuie actualizată în conformitate cu specificațiile noilor dispozitive.

Cum se utilizează prizele modulare

Nu-i de ajuns să achiziționezi echipamente smart – trebuie să le și folosești corespunzător. Dacă ai investit într-un adaptor priză modular, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere:

● În general, se instalează la o înălțime de 0,15m – 0,30m. Însă, depinde și de camera vizată, dar și de caracteristicile podelei.

● Stabilește cu atenție locul unde vor fi integrate prizele. Ia în calcul gradul de accesibilitate și decide-te cu privire la aspectul estetic.

● Înainte de a efectua orice lucrări electrice, asigură-te că te-ai deconectat de la sursa de curent.

● Fixează suportul în perete și configurează-l în funcție de preferințe, dar și de activitățile derulate zilnic.

● Dacă vrei să-ți fie mai ușor citește cu atenție instrucțiunile oferite de producător și bifează toate etapele cu grijă. Eventual, ia legătura cu un specialist dacă simți că nu poți obține rezultatul dorit.

● Verifică periodic conexiunile și starea echipamentului pentru a asigura funcționarea corespunzătoare.

În lipsa unui aparataj electric modular nu te poți bucura de eficiență, confort și design armonios. Locuințele moderne au renunțat de mult la prizele clasice, tu ce mai aștepți? Nu uita – e necesar să adaptezi achiziția în funcție de nevoi.

Optează și tu pentru noile variante de pe piață și bucură-te de avantaje pe termen lung!

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!