Ce surprize îţi pregătesc producătorii de aparate foto, în 2012

Pruducătorii de camere foto digitale îşi vor surprinde şi anul acesta clienţii cu noi tehnologii care vor face aparatele  mai simplu de utilizat.

29 feb. 2012, 12:13
Ce surprize îţi pregătesc producătorii de aparate foto, în 2012

“Tehnologiile precum filmarea Full HD sau modul 3D, zoom-ul din ce în ce mai mare, senzorii foarte performanţi chiar şi în lumină scăzută, meniurile simplificate şi distractive sunt caracteristici care vor apărea la majoritatea aparatelor compacte high-end ale anului 2012”, a declarat, pentru RTV.NET, Geo Dobre, PR manager al SKIN, importatorul oficial al aparatelor Nikon.

Producătorul oferă în acest an un aparat potrivit pentru întreaga familie, inclusiv pentru copii, Nikon COOLPIX S30. Acesta este un aparat accesibil (în jur de 500 de lei), subacvatic şi rezistent la şocuri si murdărie, perfect pentru parinţii care oferă aparatul foto şi copiilor. În plus, meniul aparatului este realizat din pictograme, astfel încât să fie uşor de accesat.

DSLR-ul nu se ieftineşte

“Preţul mediu al aparatelor DSLR nu este în scădere la niciun producător, ci din contră. În lei, preţurile sunt dependente de cursurile EURO şi YEN, iar instabilitatea celor două monede afectează preţurile numai în sens crescător”, a mai spus Geo Dobre.

Potrivit acestuia, în România, ponderea a rămas aproape constantă în ultimii ani la valorile 90% compacte – 10% DSLR.

Ce aparate caută românii

Românii sunt încă speriaţi de aparatele complicate şi caută dispozitive din ce în ce mai simple.

“Compactele super-zoom şi compactele foarte accesibile sunt categoriile cele mai căutate de către români. Pentru cei care nu iau în considerare preţul scăzut ca primă condiţie, zoom-ul şi rezoluţia sunt factorii decisivi”, a mai declarat reprezentantul SKIN.

Piaţa românească de camere foto digitale ar putea creşte anul acesta cu 10% faţă de anul 2011.