Ce teze susțin elevii la gimnaziu și liceu, din 6 decembrie 2021 DOCUMENT

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că numărul tezelor pe care elevii de gimnaziu şi cei de la liceu se vor susţine în semestrul I se va reducere. Ordinul de ministru care reglementează această decizia a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial.

05 nov. 2021, 11:27
Ce teze susțin elevii la gimnaziu și liceu, din 6 decembrie 2021 DOCUMENT

Elevii şi profesori aşteaptă de la Ministerul Educaţiei noi precizări cu privire la tezele pe care elevii de gimnaziu şi liceu le vor susţine. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat vineri că elevii vor susţine teze în semestrul I începând cu 6 decembrie 2021 şi că numărul lor va fi mai mic.

Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a vor da teze la Limba şi Literatura Română şi la Matematică, potrivit unui document prezentat de edupedu.ro,

Elevii de liceu vor susţine trei teze, la Limba Română, Limba Modernă 1 şi Istorie / Geografie / Informatică / Chimie / Fizică / Biologie, in funcţie de profil.

La clasele de-a VII-a, a VIII-a și la liceele în regim bilingv sau intensiv de predare a unei limbi străine, elevii vor continua să dea teza și la limba respectivă.

În școlile gimnaziale (cu clasele V-VIII), în licee și în școlile profesionale cu predare în limbile minorităților naționale, precum și la clasele de nivel gimnazial, liceal și profesional cu predare în limbile minorităților naționale, pe lângă lucrările scrise menționate în listă, se susține lucrare scrisă semestrială și la limba și literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu și formă de școlarizare.

În învățământul special care utilizează curriculumul școli de masă sau curriculumul școlii de masă adaptat, asigurând aceleași finalități ca învățământul de masă, se susțin tezele prevăzute pentru învățământul de masă.