Ce ţi se întâmplă dacă nu bei suficientă apă în aceste zile caniculare

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile un val de căldură și, prin urmare, trebuie să ne protejăm de caniculă. Este recomandat să se bea mai multe lichide și să se consume fructe și legume proaspete. În plus, persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau diabet, ar trebui să stea casă în timpul zilei, mai ales între orele 9:00-18:00, când temperaturile sunt foarte ridicate.

03 aug. 2017, 08:33
Ce ţi se întâmplă dacă nu bei suficientă apă în aceste zile caniculare

Uite la ce te expui dacă nu bei suficientă apă în zilele caniculare.

Apare deshidratarea

Dacă îți este foarte sete, înseamnă că organismul este deshidratat. Oprește-te cinci minute din ce face și mergi să bei un pahar cu apă plată. Încearcă să bei apă cel puțin o dată la 20 de minute, pentru a preveni deshidratare. În plus, dacă mergi mult pe stradă în zilele cu temperaturi ridicate, nu pleca de acasă fără apă. 

Urina își schimbă culoarea

În afară de sete și gură uscată, un alt simptom al deshidratării este urina. Urina de culoare galben-închis indică faptul că organismul este deshidratat, și trebuie să bei apă imediat. În schimb, urina de nuanță galben-deschis spune că există suficientă apă în corp. Bea cel puțin patru pahare cu apă pe oră pentru a hidrata corpul. 

Piele devine uscată

Pielea uscată egal deshidratare. Cu toate acestea, în acest caz, există o diferența între pielea uscată și pielea deshidratată. În primul caz, lipsa de ulei secretată de glandele sebacee usucă tegumentul. În al doilea caz, pielea deshidratată este rezultatul lipsei de apă. Acest lucru înseamnă că ai putea avea pielea grasă, chiar dacă umiditatea lipsește. În plus, te-ai putea confrunta cu mâncărime și roșeață.

Apare senzația de foame și pofta de dulce

Una dintre modurile prin care deshidratarea de manifestă este sub formă de foame. Corpul interpretează greșit lipsa de apă cu cea a alimentelor și acest lucru ar putea duce la pofte alimentare și mâncat excesiv. Consumul regulat de apă nu numai că te menține hidratată, ci scade și apetitul. 

Apare senzația de slăbiciune și de oboseală

În spatele oboselii ar putea exista nenumărate cauze, dar una dintre cele mai frecvente este deshidratarea. Iar lipsa apei din organism scade și nivelul de concentrare. Dacă te simți obosită, slăbită și nu te mai poți concentra la activitățile zilnice, bea un pahar cu apă. Te vei simți mult mai bine. În plus, în această perioadă evită cafeaua sau alte băuturi energizante. Îți fac mai mult rău. 

Piele uscată? Uite ce trebuie să faci!