Ce tipuri de sporuri pot fi eliminate în 2021. Anunţul făcut de Raluca Turcan care pune pe jar bugetarii

Raluca Turcan a anunţat că Ministerul Muncii va elabora un proiect pentru a modifica legea salarizării. Ministrul Muncii a vorbit despre principiile de bază prin care motivează schimbările.

27 feb. 2021, 16:26
Ce tipuri de sporuri pot fi eliminate în 2021. Anunţul făcut de Raluca Turcan care pune pe jar bugetarii

Modificarea legii salarizării va viza cum se calculează salariile în plată, ce tipuri de sporuri pot fi eliminate, ce sporuri pot fi acordate în sumă fixă şi ce alte salarii mai pot fi incluse pe grilă.

Raluca Turcan a declarat că Ministerul Muncii va apela şi la Banca Mondială pentru consultanţă de profil, precum şi la alţi parteneri care pot garanta că proiectul de modificare a legii va fi cea mai echitabilă variantă privind salarizarea.

„În privinţa legii salarizării, din Ministerul Muncii va pleca o variantă cu câteva principii de bază pe care le-am enunţat şi în comisie şi anume – cum se calculează salariile în plată, ce tipuri de sporuri pot fi eliminate, ce sporuri pot fi acordate în sumă fixă şi ce alte salarii mai pot fi incluse pe grilă.

După aceea vom începe o dezbatere cu miniştrii de linie pentru că ei pot să contureze cel mai bine politicile salariale pe domeniile de care răspund. Nu vreau să avansez termene hazardate pentru că ne trebuie foarte multă atenţie.

Nu ascund faptul că intenţionăm să apelăm şi la consultanţă de profil, inclusiv cu Banca Mondială cu care am mai lucrat de altfel pe legea salarizării. Am avut discuţii şi căutăm parteneri care să ne dea siguranţa că varianta cu care vom ieşi va fi cea mai echitabilă”, a afirmat Raluca Turcan, conform News.ro.

Citeşte şi: Bugetul pentru Ministerul Muncii a primit aviz POZITIV. Raluca Turcan, declarațiile momentului despre majorarea alocațiilor

Ministrul Muncii a făcut aceste afirmaţii după ce a fost întrebat când va fi gata noua lege a salarizării. În schimb, premierul Florin Cîţu a anunţat o corectură a proiectului legislativ în Parlament.

Pe 16 februarie, şeful Executivului a anunţat că legea salarizării nu va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, ci printr-un proiect de lege în Parlament care ar putea fi gata până în încheierea sesiunii de vară.

Premierul a mai precizat că la Ministerul Muncii se lucrează la proiectul de modificare a legii salarizării. După ce va existat o variantă propusă, aceasta va fi discutată în coaliţia de guvernare.

Citeşte şi: Dezbaterile privind Legea Bugetului pe 2021 continuă în Parlament. Ce ministere au primit avize favorabile