Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate? Sfatul drool.ro

Emoții, pregătiri, bagaje din care se scot și se adaugă lucruri constant. Cam așa arată ultimele luni din viața oricărei mămici pregătite să dea naștere unui nou copil. Pe cât de frumoase sunt aceste clipe și pline de noutăți, experiențe nemaiîntâlnite, pe atât de mare poate fi și teama unei mămici că a omis ceva esențial din bagajul de maternitate. 

31 aug. 2023, 10:39

E drept, centrele medicale au grijă deseori să ofere părinților mici ajutoare când vine vorba de îngrijirea bebelușului în primele zile. Totuși, pe lângă dragostea infinită, mamele trebuie să se asigure că au cu ele și alte produse care le vor ajuta să-și mențină copiii în deplină siguranță în noua lume în care și ei vor trece printr-un proces constant de adaptare.

 

Împreună cu Drool.ro, magazinul specializat pe nevoile micuților, îți oferim astăzi un ghid de bune practici cu tot ce ar trebui să conțină acest bagaj de la A la Z și cum să te organizezi cât mai facil în pregătirea acestuia. 

 

Cum și când pregătești bagajul de maternitate?

>Specialiștii recomandă ca bagajul de maternitate să fie pregătit estimativ cu circa 3 săptămâni înainte de termenul preconizat al nașterii. Totuși, dacă există anumite incertitudini privind acest aspect, pregătirea bagajului de maternitate se poate realiza în apropiere de luna a 7-a de sarcină.

 

Ca să-ți fie mult mai ușor să transporți întregul necesar poți folosi o geantă multifuncțională de la Skiddou, o colecție confecționată din materiale durabile, impermeabile, și cu un design foarte practic, multe compartimente de depozitare, ba chiar unele modele dispun și salteluță pentru schimbarea scutecului. Poți opta totodată pentru varianta unei genți de mână, dar și pentru cea tip rucsac, din care să o alegi pe cea mai confortabilă pentru tine.

 

Un lucru important de știut e că, personalul medical își dorește ca micuțul să ajungă acasă în deplină siguranță. Așa că, e posibil să primești întrebări și în ceea ce privește transportul acestuia. De aceea, cu atât mai mult dacă urmează să călătorești cu mașina familiei, va fi necesar să dispui și de un scaun auto ergonomic pe care-l vei găsi de asemenea la Drool, tot în linia de produse Skiddou, alături de cărucioare, pernuțe pentru alăptat și multe altele.

Esențiale în bagajul de maternitate

Odate stabilite aspectele de mai sus e timpul să-ți însușești rând pe rând toate celelalte produse necesare.

Pe partea de igienă, pe lângă îmbrăcămintea și încălțămintea (de preferat ortopedică, moale, comodă) proprie care ar trebui să-ți permită să alăptezi cu ușurință și nu numai, în bagaj ar fi ideal să se regăsească și tampoane pentru sâni, absorbante și, desigur, prosoape pentru igiena ta și a copilului. La acest capitol ar trebui să integrezi și câteva scutece, un produs blând pentru igienizarea corpului și, de ce nu, șervețele umede respectiv o cremă anti-iritații pentru pielea sensibilă.

Recomandarea specialiștilor la acest capitol sunt produsele hipoalergenice Agnotis care sunt blânde cu pielea și o îngrijesc fără efort, fără riscul unor intoleranțe, sensibilități, alergii sau roșeață. Cei de la Drool știu cât de fragilă este pielea lor și oferă tot ce e mai bun pentru o îngrijire avansată și completă, la prețuri accesibile.

 

E recomandat, bineînțeles, să ai cu tine și câteva schimburi pentru copil, iar la acest capitol poți alege hăinuțele de la BabyCosy care sunt confecționate din bumbac organic și alte fibre moi, prietenoase cu pielea sensibilă. Colecția cuprinde atât hăinuțe de vară, dar și haine pentru sezonul rece, fie că vorbim despre fetițe sau băieți. În principiu, mamele aleg pentru bebelușii lor body-uri, căciulițe, ce sunt completate de mănuși și șosete, respectiv de o păturică pentru la momentul plecării către casă. 

 

Ele vor oferi confortul optim pe durata șederii la maternitate, dar și acasă. Bineînțeles, hăinuțele trebuie să fie spălate, la fel cum trebuie dezinfectate și celelalte accesorii cu care micuțul va intra în contact, de exemplu, biberonul și suzeta, pompa de sâni etc.

 

Suplimentar, poți introduce în bagajul de maternitate o carte pe care s-o citești în timpul liber, poate chiar o carte de povești pentru copii cu care să-ți faci un obicei în fiecare seară să-i citești micuțului câte ceva în cazul în care contextul îți permite.
Totodată, la Drool vei găsi și toate articolele necesare pentru a te pregăti și acasă corespunzător pentru venirea copilului pe lume – pătuțuri, ansambluri de joacă, jucării, protecții și multe altele. Le poți comanda cu ușurință la tine acasă, la prețuri accesibile, și nu mai irosești timp și energie prețioasă pe care le poți economisi pentru ziua cea mare și pentru viitorul pe care îl aveți în față.