Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața. Medicul trage un semnal de alarmă: „Mulți oameni fac asta și nu e bine”

Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața. Consumul de cafea este bun pentru sănătate, dacă nu este consumată cu zahăr sau îndulcitori artificiali. Însă, potrivit medicului Dr. Tara Scott, director medical la Forum Health Akron și fondator al cabinetului medical Revitalize, această băutură deshidratează foarte mult.

11 feb. 2024, 07:24
Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața. Medicul trage un semnal de alarmă: „Mulți oameni fac asta și nu e bine”
Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața

Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața. Este foarte important să bei apă dimineața, pentru că ai petrecut câteva ore dormind, iar corpul se deshidratează pe timpul nopții.

Citește și: Motivul incredibil pentru care este recomandat să pui o foaie de dafin în cafea

Ce trebuie să faci înainte de a bea cafeaua dimineața

Pe lângă consumul de apă, este important să te speli pe dinți dimineața, înainte de a bea cafeaua. În timp ce mulți oameni presupun că este mai bine să se spele pe dinți după ce își savurează ceașca pentru a preveni petele de cafea, dentiștii sunt de altă părere.

Spălatul pe dinți înainte de a bea cafeaua ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, astfel încât este mai greu ca petele să se lipească de dinți atunci când vă beți cafeaua. Mulți oameni beau cafea neagră pe stomacul gol pentru că nu le întrerupe postul dacă fac post intermitent sau alimentație cu restricții de timp”, a declarat anterior pentru Parade dentistul Dr. Jeffrey Sulitzer.

Studiile științifice arată o legătură între consumul de cafea și arsurile la stomac, așa că, dacă arsurile la stomac sunt ceva cu care vă confruntați în mod regulat, ar putea merita să reduceți consumul de cafea în general, nu doar dimineața.

De ce să pui zaț de cafea în toaletă

Există o grămadă de metode prin care poți scapa de mirosurile neplăcute. Puteși apela la lumânări, la spray-uri parfumate, dar ele de multe ori doar maschează mirosurile, nu le elimină de tot. În plus, sunt destul de costisitoare. Există o metodă mai simplă prin care puteți să scăpați de mirosurile neplăcute.

Cu siguranță ați mai fost la magazine de parfumuri și ați observat că există un borcan cu boabe de cafea. Motivul e că mirosul lor puternic funcționează ca o detergent și vă permite să vă resetați simțul mirosului între testarea parfumurilor.

Cafeaua are azot, care poate să neutralizeze mirosurile. Tocmai de aceea zațul de cafea e foarte bun pentru a combate mirosurile neplăcute din baie.

Tot ce trebuie să faceți e să măcinați boabele de cafea și să le puneți într-un recipient ermetic. E obligatoriu să folosiți cafea proaspăt măcinată fiindcă cea premăcinată și-a pierdut multe proprietăți. Puneți zațul într-un recipient ermetic și apoi depozitați-l într-un loc din baie, eventual deasupra toaletei sau sub chiuvetă.

De fiecare dată când observați un micros neplăcut, e suficient să deschideți capacul borcanului unde se află zațul de cafea și să lăsați mirosul să iasă. În plus, puteți folosi zațul de cafea direct în toaletă.

Ca să eliminați mirosul neplăcut din toaletă, puneți puțin zaț de cafea în vasul de toaletă, iar apoi spălați. El funcționează exact ca un odorizant natural și vă scapă de mirosuri.