Ce trebuie să mănânci între mese ca să nu te îngraşi deloc

Uneori, deși nu ar trebui, mâncăm de plictiseală. Alteori, deși nu ne este foame, mâncăm între două cursuri. Sunt calorii în plus, dar care fac parte, în mod iremediabil, din viața noastră, relatează cotidianul spaniol El Pais. Iată ce ai putea mânca între mese fără să te îngraşi.

17 iun. 2015, 16:50
Ce trebuie să mănânci între mese ca să nu te îngraşi deloc

Castraveciori în oțet. Keri Glassman, expert format în Regatul Unit, cu propria ei școală de nutriție, recomandă consumul de castraveciori în oțet mai ales după un antrenament dur. „Dacă transpirăm mult, sarea ne ajută să ne refacem”, explică aceasta. Atenție însă în cazul hipertensivilor: acest aperitiv este ideal pentru evitarea creșterii în greutate, dar nu pentru persoanele care trebuie să-și țină sub control consumul de sare (fiecare castravecior conține 1,5 grame de sare, conform propriei etichete). „Cu excepția acestor cazuri, castraveciorii murați sunt gustarea perfectă. La urma urmelor, este vorba despre legume”, dă asigurări medicul María José Crispín, nutriționist în cadrul Clinicii Menorca. Sărați și crocanți, oferă o plăcere care satisface orice gust (3 castraveciori: 24 de calorii), scrie doctorulzilei.ro.

Somon afumat și brânză, anșoa sau scoici. Uneori dorim ceva consistent, aproape ca o masă de prânz, dar este prea devreme ori prea târziu pentru așa ceva. Se întâmplă frecvent ca seara să avem o poftă nestăpânită de a lua hidrați de carbon. Motivul este că scade acțiunea unui hormon, cortizolul, și a unui neurotransmițător, serotonina. Iar dacă nu avem o rezervă suficientă de carbohidrați, corpul nostru îi va cere. De aceea, se recomandă consumul de alimente bogate în hidrați complecși la micul dejun și până la prânz (pâine, cereale, fructe uscate), iar apoi, după-amiaza și seara, să se opteze pentru proteine, spune Graciela Moreira, expert în nutriție al multinaționalei specializate în pierderea greutății PronoKal Group. Potrivit acesteia, un rulou de somon afumat umplut cu brânză proaspătă cu 0% grăsime este ușor și pot fi consumate mai multe porții (zece porții ar însemna 800 de calorii). Medicul María José Crispín pledează și pentru gustări ca anșoa fără pâine, midii sau creveți fierți.

Roșii cherry. Prin consumarea lor la serviciu evităm asaltarea aparatelor automate. O sută de grame (zece roșii cherry) au doar 18 calorii, potrivit Clinicii Santa Maria. Aceste „dulci tentații” au aparența și savoarea unor dulciuri, dar fără zahăr, spune Keri Glassman. În plus, conform nutriționiștilor consultați, aceste roșioare sunt bogate în vitamina C, zinc și licopen, care, potrivit Societății Americane împotriva Cancerului, este eficient în combaterea anumitor boli.

Felioare de morcov cu lămâie și ardei iute de Cayenne. Uneori, legumele ne fac plăcere pur și simplu pentru că sunt prezentate altfel. Felioarele de morcov sunt recomandabile și apetisante. Conținutul mare de apă ne va înviora. „Adăugând câteva picături de suc de lămâie sau oțet, câțiva fulgi de sare de mare și puțin ardei iute de Cayenne, ne vom bucura de cel mai bun aperitiv”, spune Blanca Galofré, nutriționist.

Citeşte şi Topul DIETELOR de vară cu care SLĂBEŞTI UŞOR şi sănătos