Ce trebuie să ştii despre dragostea la prima vedere. Vezi ce spun cercetătorii britanici

Privirile lui se întâlnesc cu privirile ei la mijlocul unei încăperi aglomerate. Să fie vorba despre dragoste la prima vedere? Numai în cazul unui contact vizual de aproximativ 8.2 secunde, sunt de părere cercetătorii britanici.

08 dec. 2017, 16:02
Ce trebuie să ştii despre dragostea la prima vedere. Vezi ce spun cercetătorii britanici

Oamenii de stiinta sustin ca, daca scrutarea de catre un barbat a unei femei dureaza in jurul a patru secunde, atunci el nu este foarte impresionat de aceasta. Femeile, in schimb, ii trateaza impartial din acest punct de vedere pe barbatii, masurandu-i egal din priviri atat pe cei care le tenteaza cat si pe cei care le displac. Camere ascunse au urmarit in secret activitatea oculara a 115 subiecti pe masura ce acestia discutau cu actori si actrite. Li s-a cerut apoi sa-i catalogheze, in functie de nivelul de atractivitate, pe partenerii lor de conversatie, scrie dailymail.

S-a constatat ca barbatii le-au privit in ochi pe actritele pe care le considerau atragatoare, in medie, timp de aproximativ 8.2 secunde, interval redus la numai 4.5 secunde, atunci cand au facut schimb de priviri cu cele mai putin tentante pentru ei. Subiectii de sex feminin, insa, nu au prezentat diferente ale intervalului de timp petrecut privind actorii, raporteaza jurnalul „Arhive ale Comportamentului Sexual”. Cercetatorii cred ca barbatii folosesc contactul vizual pentru a cauta partenere potrivite si fertile, in timp ce femeile sunt mai precaute instinctual si incearca sa nu atraga atentia din cauza temerii pentru o sarcina nedorita si o activitate parentala unilaterala.

Citeşte şi Zodii care iubesc cu toată inima. Top 5 cele mai captivante zodii în iubire