Ce trebuie să ştii despre Luna Roşie, fenomenul care ne va fascina în weekend

Luna va oferi un spectacol pe cer în acest weekend, când va avea o culoare roşiatică de vineri până duminică. Evenimentul astronomic poartă numele de Luna Roșie și este, de fapt, o eclipsă totală de Lună.

02 apr. 2015, 15:49
Ce trebuie să ştii despre Luna Roşie, fenomenul care ne va fascina în weekend

Eclipsa de Lună de pe 4 aprilie este a treia dintr-o serie de patru eclipse totale de Lună, numită Tetradă. Primele două eclipse au avut loc pe 15 aprilie şi 8 octombrie 2014, iar ultima va fi pe 28 septembrie 2015. Eclipsele din Tetradă au loc la aproximativ 6 luni distanţă una de alta, iar între ele sunt cinci nopţi de Lună plină. Luna Roșie va fi vizibilă din America de Nord, America de Sud, Asia şi unele regiuni ale Australiei.

Eclipsa totală de Lună de poimâine va avea o acoperire totală de numai 4 minute şi 43 de secunde, fiind cel mai scurt timp de acoperire a Lunii într-o eclipsă, din secolul al XXI-lea. Întreaga eclipsă, de la început până la sfârşit, va dura 5 ore şi 57 de minute.

Credincioşii consideră Luna Roşie un semn apocaliptic, care prevestește a doua venire a lui Iisus. „Soarele se va întuneca, iar Luna sângerie, înainte de ziua infiorătoare când se va întoarce Dumnezeu pe Pământ”, este citatul din Biblie. Astfel, credincioşii susţin că se vor întâmpla lucruri teribile în această zi.

Citeşte mai mult pe playtech.ro