Ce trebuie să ştii despre magneziu

Deficienţa în magneziu dublează riscul de deces, susţine un studiu publicat în The Journal of Intensive Care Medicine. De asemenea, lipsa lui în organism generează o lungă listă de boli şi simptome care pot fi rezolvate prin adăugarea în dietă a acestui nutrient esenţial pentru sănătatea organismului.

21 ian. 2016, 21:02
Ce trebuie să ştii despre magneziu

Cu toate acestea, multi oameni, si in special cei din lumea civilizata, au o deficienta de magneziu.

Magneziul este antidot al stresul, cel mai puternic mineral cand este vorba despre relaxare si, in plus, te poate ajuta sa iti imbunatatesti calitatea somnului. Insa de ce este, oare, atat de important pentru starea de sanatate in general si de ce ajuta organismul sa functioneze mai bine.

Odata ce vei incepe sa iei, in mod regulat, suplimente cu magneziu vei fi uimit de rezultatele benefice pe care le vei observa.

Mineralul relaxant

Priveste magneziul drept un mineral relaxant. Orice lucru care este incordat, iritat, tensionat si teapan, indiferent ca este vorba despre o parte a corpului sau o stare emotionala indica deficienta de magneziu.

Mineralul este responsabil pentru reactia a peste 300 de enzime si se gaseste in toate tesuturile in special in oase, muschi si creier. Trebuie sa-l ai in organism pentru ca celulele tale sa genereze energie pentru atat de multe sarcini, pentru a stabiliza membranele si a ajuta muschii sa se relaxeze.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.