Ce tupeu! În plină criză, Camera Deputaților cumpără mașini de lux pentru politicieni. Cât vor costa autoturismele achiziționate din banii românilor

În timp ce românii trăiesc de pe o zi pe alta și abia dacă mai fac față creșterii prețurilor care apasă foarte greu pe umerii lor, pe principiul “Țara arde și baba se piaptănă”, Camera Deputaților cumpără 59 de mașini de lux pentru politicieni.

15 nov. 2022, 10:47
Ce tupeu! În plină criză, Camera Deputaților cumpără mașini de lux pentru politicieni. Cât vor costa autoturismele achiziționate din banii românilor

Ce tupeu! În timp ce românii trăiesc de pe o zi pe alta și abia dacă mai fac față creșterii prețurilor care apasă foarte greu pe umerii lor, Camera Deputaților cumpără 59 de mașini de lux pentru politicieni.

Citește și Persoanele condamnate pentru orice infracțiune săvârșită cu intenție, interzis la alegeri, dacă nu a intervenit reabilitarea. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților

Începând de anul viitor politicienii vor avea 59 de mașini noi la dispoziție, pe care Camera Deputaților le va achiziționa în două tranșe. Astfel, primul lot va avea 4 mașini de lux, care vor costa aproape 35 de mii de euro fiecare. Iar cel de al doilea lot va avea 55 de mașini, care trebuie să aibă minim 115 de cai putere, și vor costa aproximativ 16 mii de euro fiecare.

Pe data de 11 noiembrie, Camera Deputaților a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) rezultatele unei licitații care a avut loc în acest an pentru această achiziție care se va desfășura în două loturi.

– primul: – 55 de autoturisme 4×4 diesel, cu o putere de minim 115 CP și o viteză maximă de cel puțin 150 km/h, cu o cutie de viteze manuală, cu 6+1 trepte.

– al doilea: 4 autoturisme de protocol (berlină în 3 volume pe benzină), tracțiune integrală 4×4, cutie de viteze automată, putere minim 200 CP.

„Parcul auto are conform normativ 172 autovehicule și 2 remorci. În acest moment în parcul auto sunt 150 autovehicule și 2 remorci, restul autovehiculelor fiind scoase din circulație deoarece durata de viață a fost îndeplinită.

Având în vedere că dintre cele rămase, 40% au peste 2 durate normale de funcționare îndeplinite, iar 19% au peste 4 durate normale de funcționare îndeplinite, pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară completarea și întinerirea parcului auto prin achiziționarea de autoturisme noi.”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Mai mult, pentru lotul care cuprinde cele 55 de autoturisme 4X4, a fost depusă o singură ofertă, din partea Renault Commercial Roumanie (în valoare de 4,23 milioane de lei), iar pentru lotul doi au existat 2 oferte: de la Porsche România și de la Automobile Bavaria (dealer BMW).

Citește și Facturile umflate vin cu penalităţi urgente dacă ai întârziat plata chiar şi o zi. Cazul revoltător de la CEZ