Ce va mânca Papa Francisc cât va sta în România

Papa Francisc va avea un meniu special pe parcursul vizitei sale in Romania. Suveranul Pontif va savura mancare cu specific mediteraneean si italienesc. Legumele vor predomina, insa nu vor lipsi nici pastele si nici risotto.

25 mai 2019, 09:53
Ce va mânca Papa Francisc cât va sta în România

Iata cum arata pastele favorite ale Papei Francisc, pe care bucatarii le vor prepara in Romania dupa reteta italieneasca. Ingredientul care da gustul aparte e „pancetta” – asemanatoare cu baconul, dar cu mai multa carne. Nu lipseste din compozitie hrana regilor, adica sparanghelul alb si verde.

Sparanghelul alb si verde intalnesc ceapa si sunca intr-o tigaie cu ulei de masline incins la foc mic. In final, pastele se pun peste amestecul din tigaie si se lasa doua minute.

Citeşte şi BNR lansează noi monede cu ocazia vizitei efectuate de Papa Francisc în România

La urma, totul capata si putina aroma de parmezan, care e razuit deasupra. Un alt preparat din care se va infrupta Sfantul Parinte e risotto – sau crema de orez cu spanac si parmezan. 45 de minute ii ia bucatarului sa ne lase gura apa.

Peste toate se toarna putina supa de legume si se amesteca tot timpul cat e pe foc. Se pune apoi baby spanac in apa clocotita, se lasa timp de un minut, dupa care se scoate si se pune intr-un vas cu gheata, pentru a-si pastra culoarea.

In final, totul se amesteca si bucatarul mai pune cateva condimente daca e cazul.

Papa Francisc va manca multe legume de sezon, insa din meniu nu va lipsi nici carnea alba sau pestele proaspat.

La desert, Sfantul Parinte a cerut multe fructe, cum sunt capsunele, kiwi sau strugurii.