Cea mai aglomerată insulă din lume. Paradisul unde nu există cimitir sau medici VIDEO

Aglomeraţie mare pe o insulă din Marea Caraibelor. Pe o bucată de stâncă, în mijlocul mării, locuiesc peste o mie de persoane care-şi împart un spaţiu de numai 12.000 de metri pătraţi. Pe insula Santa Cruz del Islote sunt 90 de case, o biserică, două magazine, un restaurant şi o şcoală.

30 iul. 2015, 06:06
Cea mai aglomerată insulă din lume. Paradisul unde nu există cimitir sau medici VIDEO

Insula Santa Cruz del Islote, aflată la o distanţă de două ore cu vaporul de oraşul columbian Cartagena a fost descoperită de pescari, în urmă cu 150 de ani. Deşi locuitorii ei o descriu ca fiind un paradis, Santa Cruz del Islote nu are nici doctori şi nici cimitir. Singurul generator de pe insulă furnizează electricitate doar cinci ore pe zi, iar apa potabilă este adusă o dată la trei săptămâni de marina columbiană.

Citeşte şi Impresii calde din insula Lefkada, Grecia. Pe urmele celebrului albastru infinit

Singura clădire păzită este şcoala, ale cărei cursuri sunt urmate de 80 de copii şi asta pentru că legea columbiană prevede ca fiecare instituţie de învăţământ să aibă un paznic. Cei mai mulţi dintre localnici lucrează pe insulele din apropiere. Cei care rămân acasă oferă turiştilor plimbări cu barca, partide de pescuit sau scufundări.

Localnicii nu se tem de furturi şi se adună frecvent în faţa locuinţelor pentru a urmări telenovele, scriu publicaţiile columbiene. Viaţa aici este încântătoare, a povestit un bărbat de 66 de ani, urmaş al pescarilor care au descoperit insula. Nu avem nevoie de poliţie, ne ştim între noi şi ne bucurăm de fiecare zi, a mai spus acesta.