Cea mai bătrână persoană din lume a bătut un nou record. A sărbătorit la 117 ani cu cola şi ciocolată

Kane Tanaka, o femeie în vârstă de 117 ani, cu slăbiciune pentru băuturile carbogazoase și ciocolată, a devenit sâmbătă cea mai în vârstă persoană din Japonia.

21 sept. 2020, 06:31
Cea mai bătrână persoană din lume a bătut un nou record. A sărbătorit la 117 ani cu cola şi ciocolată

Kane Tanaka, care fusese deja recunoscută de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă din lume în luna martie anul trecut, a doborât weekend-ul trecut recordul de vârstă din toate timpurile, din Japonia, când a împlinit 117 ani și 261 de zile. Femeia, care locuiește într-un azil din orașul Fukuoka, a bătut recordul deținut de Nabi Tajima, care a murit în aprilie 2018 la vârsta de 117 ani și 260 de zile.

Tanaka a sărbătorit realizarea cu o sticlă de Coca-Cola, băutura ei preferată, și a purtat un tricou cu fața imprimată pe ea, oferit de membrii familiei sale. Nepotul ei, Eiji Tanaka, în vârstă de 60 de ani, a declarat agenției de știri Kyodo că bunica sa se simte bine și „se bucură de viața ei în fiecare zi”, în ciuda restricțiilor pe care trebuie să le îndure, legate de vizitele limitate pe care le primeşte, din cauza pandemiei de coronavirus. „Ca familie, suntem fericiți și mândri de noul record„, a spus acesta.

Citeşte şi Cel mai bătrân bărbat din lume, britanicul Bob Weighton, a murit la vârsta de 112 ani

Kane  Tanaka s-a născut la 2 ianuarie 1903, anul în care frații Wright au efectuat primul zbor cu un avion cu motor și s-a desfăşurat prima ediţie a Turului Franței. În tot acest timp, ea trăit sub domnia a cinci împărați japonezi.

Noile cifre guvernamentale publicate luni înainte de evenimentul Respect pentru Ziua Vârstnicilor, au arătat că numărul japonezilor în vârstă de peste 65 de ani se ridică la un record de 36,17 milioane, iar cei care au trecut de 100 de ani sunt în număr de 80.450. Femeile reprezintă aproximativ 88% din totalul celor de peste 100 de ani.