„Cea mai bună ciorbă de 3 lei, bate o parte din restaurante!”. Cât costă mâncarea la o cantină studenţească: 5 lei cotletul, 3,2 lei cartofii pai, 1,2 lei varza albă, 5,3 lei ciorba.

Cele mai cunoscute și frecventate cantine bucureștene sunt „Leu”, „Politehnică”, „Tei”, „Moxa”, „Chioschi”, „Agronomie” și de la Facultatea de Drept.

04 mart. 2023, 17:45
„Cea mai bună ciorbă de 3 lei, bate o parte din restaurante!”. Cât costă mâncarea la o cantină studenţească:  5 lei cotletul, 3,2 lei cartofii pai, 1,2 lei varza albă, 5,3 lei ciorba.

Politicienii şi studenţii mănâncă mai mult decât decent la cantină cu bani de un meniu pe care niciun director de spital nu reuşeşte să-şi facă socotelile. Doar cine a trăit studenția într-un cămin știe ce înseamnă să îți chibzuiești fiecare leu de la o lună la alta. Și cum mâncarea a fost dintotdeauna o „problemă”, nu-i de mirare că printre cele mai vânate locuri de către studenți au fost cantinele.

O alegere mereu potrivită, fiindcă mâncarea la cantină, se știe, este și ieftină, și bună! Cele mai cunoscute și frecventate cantine bucureștene sunt „Leu”, „Politehnică”, „Tei”, „Moxa”, „Chioschi”, „Agronomie” și de la Facultatea de Drept.

În privința condițiilor, cei de la Buletin de București scriu că, la cantina „Leu”, scaunele și mesele erau bine întreținute, iar curățenia, desăvârșită. Situată pe Bulevardul Iuliu Maniu, cantina „Leu” este aproape zilnic plină, spre prânz chiar aglomerată. Toți studenții vor o masă caldă, astfel că nu se miră nimeni când trebuie să se așeze la o coadă destul de lungă.

Cât te costă un prânz la Leu

Meniul este bogat și cuprinde ciorbe, preparate cu carne și garnituri, salate și deserturi, iar prețurile sunt de buzunarele studenților. De exemplu, un meniu constând dintr-o porție de mușchi de porc cu piure de cartofi, salată de murături, o prăjitură, o chiflă și o sticlă de apă costă 25 de lei.  Același meniu, dar fără apă și cu salată de varză în locul murăturilor, plus un ștrudel de mere la desert are prețul de 15 lei.

Studenții spun nu doar că se mănâncă ieftin la cantina „Leu”, dar preparatele sunt și foarte gustoase.

„Mâncarea mi se pare bună spre foarte bună, depinde de la o zi la alta, dar mereu sunt mulțumit”, spune Filip, student la „Politehnică”. „De obicei, sunt foarte mofturoasă la mâncare, deci pentru mine chiar este o mâncare foarte bună, mereu găsesc de toate”, confirmă și Mara, tot la „Poli” studentă.

WOW! Prețuri de criză pentru români: la o cantină din București se poate lua prânzul cu nici 15 lei. Ciorbă, felul doi și salată. Lista completă a tarifelor (FOTO)

Cantinele facultăților sunt extrem de ofertante la prețuri. Printre ele, cantina de la ASE – Moxa și cantina de la Facultatea de Drept (Universitatea București). Astăzi discutăm despre cea din urmă, unde tarifele sunt accesibile pentru aproape orice buzunar.

Astfel, un cotlet de porc la grătar costă 7 lei, iar însoțit de o porție de cartofi pai la 4,5 lei, plus o salată de varză albă, la 1,7 lei, ajunge la puțin peste 10 lei. Astfel, în total, 13,2 lei. Cei care-și doresc și o ciorbă de văcuță trebuie să plătească 7,4 lei. Totalul, 20,6 lei. Apa este din partea casei. Atenție, acestea sunt prețurile pentru angajați.

Prețuri studențești la vreme de criză

În cazul studenților, tarifele sunt și mai mici: 5 lei cotletul, 3,2 lei cartofii pai, 1,2 lei varza albă, 5,3 lei ciorba. În total, 14,7 lei.

Înainte de criza COVID, tarifele erau și mai mici. De exemplu, o ciorbă costa doar 3 lei.

Cantina studenților de la Drept este foarte apreciată. Recenziile din Google o dovedesc din plin:

  • „Cea mai bună ciorbă de 3 lei, bate o parte din restaurante!”;
  • „Mâncare bună la prețuri mici”;
  • „Mâncare bună, personal amabil, prețuri accesibile pentru studenți. Nimic de reproșat”;
  • „Foarte bună mâncarea și un loc super drăguț”;
  • „Absolut nimic de reproșat. Cantină așa cum trebuie. Plusuri, mâncare chiar bună, prețuri foarte mici – de la 2 la 7 lei pe un produs, spațiu suficient. Minusuri, câteodată se stă la coadă, evitați piureul de cartofi”.

Lista cantinelor studențești ieftine din București

În București, cele mai cunoscute cantine frecventate de studenții sunt:

  • cantina din complexul Moxa;
  • cantina restaurant Chioschi;
  • cantina de la Facultatea de Drept;
  • cantina din campusul Leu;
  • cantina din campusul Politehnicii;
  • cantina Tei;
  • cantina restaurant a Universității Titu Maiorescu;
  • cantina din campusul Agronomie.

Buletin de București

 le-a testat pe toate și a prezentat prețurile. La cantina de la ASE, ciorba nici măcar 2 lei nu costă. În medie, în restaurantele din București, o ciorbă costă 20-25 de lei.