Cea mai bună patinatoare a României are trei locuri de muncă! Julia Sauter are nevoie de bani pentru a merge la Olimpiadă

Julia Sauter, o patinatoare de orgine germană care a ales să reprezinte România la concursurile internaţionale, are nevoie de sprijin financiar pentru a mai putea participa la competiții, inlcusiv la JO de iarnă de la Milano din 2026.

02 mart. 2023, 22:42
Cea mai bună patinatoare a României are trei locuri de muncă! Julia Sauter are nevoie de bani pentru a merge la Olimpiadă
Cea mai bună patinatoare a României are trei locuri de muncă! Julia Sauter are nevoie de bani pentru a merge la Olimpiadă

Cea mai bună patinatoare a României are trei locuri de muncă! Julia Sauter își dorește să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Milano, din 2026, iar pentru asta lucrează cu jumătate de normă la trei locuri de muncă pentru a se întreține și antrena. Chiar şi aşa, sportiva nu-şi poate acoperi cheltuielile. Fără sprijin din partea Federației Române de Patinaj, care se află în insolvență, și nici din partea Ministerului Sportului, sportiva cere ajutor prin intermediul unei platforme de strângere de fonduri.

Citeşte şi: Lovitură de proporţii dată de Simona Halep în plin scandal de dopaj. Va încasa o sumă imensă

„Sunt Julia Sauter, concurez pentru România de peste 10 ani. Campionatul European trecut de la Espoo, Finlanda, l-am terminat în top 10! Din păcate, federația mea nu mă poate sprijini, ceea ce îmi face viața de atlet profesionist foarte grea. Trebuie să merg și să lucrez în trei locuri, cu jumătate de normă, pentru a îmi acoperi toate costurile și pentru a mă întreține. Simt cum corpul meu nu mai rezistă mult, motiv pentru care vă cer ajutorul ca să mă pot concentra asupra viitoarelor competiții din Japonia, care au loc luna viitoare, și apoi să mă pregătesc pentru sezonul 2023! Vreau să merg la Jocurile Olimpice 2026 de la Milano și mă străduiesc din răsputeri să devină cumva posibil, visând la mai mult și sperând în ajutor”, este mesajul emoționant publicat de sportivă pe platforma gofundme.com, unde doritorii pot face donații.

Citeşte şi: Scandal imens în familia lui Gigi Becali. Milionarul din Pipera a luat foc: „Nu mă interesează dacă se supără!”

Julia Sauter este născută și crescută în Germania, iar în 2010 a fost descoperită de fostul patinator Marius Negrea, cel care o antrenează și care a convins-o să concureze pentru România. Julia Sauter a terminat Campionatele Europene cu 160.42 puncte și a adus României cea mai bună clasare din istorie.