Cea mai bună rută pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei. Are o distanță de 180 de kilometri, iar peisajul este unul superb

Dacă vreți să planificați o excursie pe Valea Prahovei, iar traseul vi se pare un coșmar, trebuie să știți că există rute ocolitoare mai rapide.

19 feb. 2023, 17:56
Cea mai bună rută pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei. Are o distanță de 180 de kilometri, iar peisajul este unul superb
Ruta ocolitoare care te ajută să eviți aglomerația de pe Valea Prahovei

Valea Prahovei este recunoscută pentru cozile imense de pe drum, în special în perioada de weekend. În timpul săptămânii, mai puțin vineri când este cel mai aglomerat, poți ajunge la destinație în 3-5 ore, având în vedere că sunt aproape de mers 300 de kilometri dacă pleci din București.

Există rute ocolitoare care pot fi folosite atât în zilele aglomerate, cât și în cele mai puțin aglomerate, deoarece poți ajunge mai rapid, în timp ce te bucuri de perisajele frumoase.

Citește și: Veşti bune pentru românii care merg pe Valea Prahovei. Segmentul de cale ferată va fi modernizat. Cât va face trenul de la Bucureşti la Braşov

Cea mai bună rută pentru a ajunge pe Valea Prahovei

Există șase rute pe care poți merge pentru a ajunge mai repede pe Valea Prahovei, dar una dintre ele este cunoscută de foarte puțină lume.

Este vorba despre ruta București – Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Brașov. Traseul are o distanță de 180 de kilometri și poate fi parcurs în aproximativ trei ore și jumătate, iar, pe lângă asta, este situat într-o zonă spectaculoasă care trece prin munți, fiind plină de serpentine.

Drumul nu are gropi sau alte probleme și poate fi circulat cu orice tip de mașină. Iarna e bine să aveți la voi lanțuri și alte instrumente necesare pentru zăpadă.

Citește și: Cum vor guvernanţii că decongestioneze traficul pe Valea Prahovei. Alternativa pentru a scăpa de aglomeraţia de pe DN1

Alte rute ocolitoare:

  • București – Pitești – Câmpulung – Bran – Brașov, 280 kilometri;
  • București – Târgoviște – Dragoslavele – Bran – Brașov, 210 kilometri;
  • București – Târgoviște – Pucioasa – Sinaia – Brașov, 190 kilometri;
  • Bucureşti – Vălenii de Munte – Tabla Buţii – Braşov, 190 kilometri;
  • Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Valea Doftanei-Săcele-Braşov, 170 kilometri.