Cea mai căutată meserie înainte de Sărbători. Se poate încasa un salariu de 3.500 de euro pe lună

În prag de Sărbători, România se confruntă cu o lipsa de măcelari. Deşi salariile pot ajunge şi până la 6.000 lei, mulţi români care ştiu meserie şi au şi experinţă preferă să meargă să lucreze în ţări din vestul Europei, unde pot câştiga şi de trei ori mai mult.

07 dec. 2022, 11:53
Cea mai căutată meserie înainte de Sărbători. Se poate încasa un salariu de 3.500 de euro pe lună

Salariul unui măcelar pleacă de la minimul pe economie și poate ajunge până la aproximativ 6.000 de lei, în funcție de experiență și responsabilități. În general, se câștigă mai bine în măcelării decât în cadrul unor fabrici de prelucrare a cărnii.

Potrivit unui site de anunţuri de locuri de muncă se caută măcelari, cu experinţă sau fără experinţă, atât în România, cât şi în străinătate.

De exemplu, un măcelar cu minim 3 ani experinţă poate câştiga lunar până la 6.000 lei într-o fabrică din Sibiu. Conform anunţului, programul este full-time de 8 ore şi se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, concedii conform legislației, asigurare medicala premium, tichete de masa, cazare asigurată pentru persoanele din alte regiuni, prime de sărbători şi bonusuri de performanță.

Cei mai mulţi măcelari calificaţi au plecat să lucreze în străinătate, în ţări din vestul Europei, unde salariile sunt mult mai atractive, mai ales pentru cei cu experinţă vastă.

Citeşte şi: Topul ţărilor în care masa de Crăciun costă cel mai mult. Pe ce loc se află sarmalele şi cozonacul româneşti

În Austria, un măcelar cu experienta in abator – măcelar, transator sau dezosor poate câştiga între 1850 – 2400 €/lună.

Citeşte şi: Petre Daea le dă peste nas celor care spun că prețul cărnii de porc în România este mare: ”Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri. E 18 lei cotletul”

În Olanda, un măcelar poate câştiga şi mai mult, chiar şi 3.500 euro pe lună. Conform unui anunţ postat de jooble.org, un angajator olandez caută persoane cu experienta cat si incepatoare care să lucreze in domeniul macelariei-dezosarii ( transatori, fasonatori, ciontolitori, sacrificatori).

„Se lucreaza cu vita, porc si vitel. Oferim diferite functii ca transator, fasonator, dezosator, sacrificator. Programul de lucru este de Luni pana Vineri, 36 de ore pe saptamana cu o ora de pauza zilnic. Carnetul de conducere prezinta un avantaj. Cuplurile sunt acceptate.

Avantajele programului:

– Salarizarea este intre in functie de activitate si experienta

– Ore suplimentare platite

– Cazarea este asigurata de catre angajator

– Nu este nevoie de limba engleza .

– Preluare de la aeroport.

– Asigurari sociale si medicale platite de catre Angajator”, se arată în anunţ.