Cea mai delicioasă rețetă de ice coffee. Trucul simplu și rapid care te va ajuta să o prepari chiar la tine acasă

În zilele toride de vară ice coffee este băutura de care iubitorii de cafea au nevoie atunci când vor să aibă parte de un răsfăț dulce. Această băutură se prepară în doar câteva minute și nu este nevoie să mergi la vreun restaurant sau cafenea ca să te bucuri de ea, ci o poți prepara chiar la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să respecți pașii de mai jos.

28 iul. 2023, 23:34
Cea mai delicioasă rețetă de ice coffee. Trucul simplu și rapid care te va ajuta să o prepari chiar la tine acasă
Cea mai delicioasă rețetă de ice coffee.

Cea mai delicioasă rețetă de ice coffee. Prepararea acestei băuturi nu implică foarte mult timp și efort și nu trebuie să investești o sumă uriașă pentru a achiziționa ingredientele necesare.

Citește și Trucul secret care te va scăpa de kilogramele în plus! Ce să pui în cafea că să accelerezi arderea grăsimilor

Cea mai delicioasă rețetă de ice coffee

Dacă totuși nu vrei să bei un ice coffee simplu, ei bine trebuie să știi că există o mulțime de rețete pentru prepararea acestei băuturi de la amestec simplu de lapte, cafea instant, zahăr și gheață până la compoziții mai fine cu înghețată, frișcă, sosuri de caramel sau ciocolată. Poți pune espresso sau cafea instant în ce cantitate vrei. Totodată, poți utiliza chiar și variantele lor decofeinizate, dacă vrei să te bucuri doar de gustul de cafea fără să îți afecteze calitatea somnului.

Pentru prepararea unui ice coffee simplu ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • lapte;
  • zahăr;
  • cuburi de gheață;
  • cafea (cafea instant sau espresso).

Specialiștii recomandă ca laptele pe care îl vei folosi pentru prepararea ice coffee să fie de vacă, integral. Dacă ai intoleranță la lactoză sau pur și simplu nu vrei să consumi lapte din cauza dietei, poți opta pentru varianta vegană, iar laptele de migdale, de caju sau de ovăz sunt perfecte.

Această cafea o poți îndulci cu zahăr alb, cu zahăr brun sau cu orice fel de îndulcitor îți place. La început poți adăuga la început o cantitate mai mică de zahăr, urmând ca mai apoi să guști din ice coffee și să mai pui dacă simți că mai este nevoie.

Dacă vrei să ai un ice coffee foarte cremos poți înlocui zahărul cu două lingurițe de lapte condensat îndulcit. La final pune cuburile de gheață și un pai și bucură-te de preparatul care te va răcori în zilele toride de vară.

Pentru un plus de savoare, poți adăuga în compoziție o cupă de înghețată de vanilie simplă. Aceasta va da cafelei o textură foarte fină și o va face să fie mai cremoasă.

Mare atenție! Ice coffee trebuie servită imediat după preparare pentru ca gheața să nu se topească, iar băutura să se dilueze foarte tare.

Citește și Micul dejun. Prof. Vlad Ciurea explică de ce nu este bine să mâncăm imediat după trezire. Greşeala majoră de la cafeaua de dimineaţă