Raluca Ada Popa a cucerit lumea IT

Numele uneia dintre cele mai deștepte femei din lume este Raluca Ada Popa. În timp ce multe tinere pierd vremea căutându-și un rost în viață, Raluca se poate lăuda cu un CV voluminos: este recunoscută un geniu în străinătate, în timp ce la noi este o fată ca oricare alta.

28 mai 2015, 14:22
Raluca Ada Popa a cucerit lumea IT

Raluca Ada Popa poate fi considerată una dintre minţile luminate ale lumii. Tânăra este o eminență cenușie în domeniul informaticii, făcând parte din generația IT. La numai 28 de ani, Raluca se poate lăuda cu un doctorat la Massachusetts Institute of Technology (celebrul MIT). 

Raluca este una din femeile care face ravagii în zona de IT: a programat spofturi pentru companii IT de renume mondial, fiind printre puținele fete care reușesc o asemenea performanță și singura din România care a ajuns atât de departe în acest domeniu.

Europenii și americanii spun despre Raluca ceea ce puțin români știu: este un adevărat geniu. Tânăra de 28 de ani provine din Sibiu a fost curtată de marii giganți ai Internetului: Google, Microsoft, SAP și Lincoln Laps. Tânăra sibiancă locuiește acum în afara țării, însă gândurile ei sunt mereu îndreptate către România, unde vine de fiecare dată cu ocazia marilor sărbători.

„Vedeam cum informatica pătrunde în fiecare aspect al vieţii, nu doar în calculator, dar şi în telefonul celular, în avioane, în sistemele bancare, în maşinile pe care le conducem, în ceasuri şi în multe altele. Ideea de a putea programa şi controla toate aceste obiecte mă entuziasma enorm”, își justifică Raluca alegerea pentru care a fost numită geniu, scrie și Adevărul.

„Milioane de date personale sau confidenţiale se fură sau se modifică în fiecare an. Securitatea datelor este importantă şi pentru a împiedica frauda sau chiar crima — datele corupte pot face avioane să se prăbuşească sau stimulatorul cardiac ce menţine viaţa unui om să se întrerupă. Al doilea motiv este că securitatea combină gândirea matematică şi teoretică cu ingineria, o combinaţie irezistibilă pentru mine”, a mai spus aceasta, notează www.oradesibiu.ro.