Cea mai dură cursă din lume. Patru români vor traversa Atlanticul cu barca

Patru români vor traversa Atlanticul, în cea mai dură cursă de canotaj din lume "Talisker Whisky Atlantic Challenge", programată pentru decembrie 2017, s-a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la București.

30 mai 2016, 10:32
Cea mai dură cursă din lume. Patru români vor traversa Atlanticul cu barca

În barcă vor urca Andrei Roșu, sportiv de anduranță, doctorul Vasile Oșean, fostul canotor Emil Curteanu, al patrulea urmând să fie selecționat în cadrul unui concurs național.

Este o cursă de aproximativ 5.200 km, care va debuta la 12 decembrie 2017. În funcție de condițiile meteo, startul se poate schimba cu câteva zile. Drumul nostru va urma traseul La Gomera (Insulele Canare) până la Antigua (Insulele Caraibe). În această cursă vor pleca 30 de echipaje din întreaga lume„, a declarat Andrei Roșu.

În continuare, el a spus: „Avem un scop umanitar pentru expediția noastră, să strângem bani pentru Hospice Casa Speranței, în vederea ridicării la Copăceni a unui centru socio-medical destinat copiilor„.

Vasile Oșean a menționat la rândul său: „Este un proiect frumos, o provocare extraordinară. De mai mulți ani de zile mă ocup de sportivii de performanță, iar acum sunt eu cel care trec în față. Trebuie să ne gândim la efortul fizic, la aspectul mental. Trebuie să ne luăm cu noi toate rezervele de apă și hrană, așa este competiția„.

Emil Curteanu a arătat: „Eu am făcut canotaj 11 ani. Sunt liniștit că plec în acest echipaj bine pregătit. Nu am făcut nimic riscant în viața mea, până anul trecut, când m-am scufundat la 15 în apă, pentru a fi alături de băiatul meu„.

Pentru selecția celui de al patrulea membru al echipajului, înscrierile se fac pe site-ul www.atlantic4.ro până la data de 15 iunie 2016. Până la 24 iunie se face selecția celor 10 semifinaliști. Pe data de 15 august este finala la care participă doar trei concurenți.

Andrei Roșu a afirmat că omul căutat „trebuie să fie puternic psihic, responsabil și să se antreneze (cu noi) pentru această aventură unică„.