Cea mai dură sancţiune propusă până acum după intervenţia ruşilor în Ucraina. Traian Băsescu: Rusia trebuie scoasă din sistemul bancar internațional

Vladimir Putin vrea să ocupe Ucraina până la gurile Dunării, este de părere fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. De aceea, Băsescu consideră că UE ar trebui să impună sancțiuni împotriva Rusiei.

22 feb. 2022, 12:35
Cea mai dură sancţiune propusă până acum după intervenţia ruşilor în Ucraina. Traian Băsescu: Rusia trebuie scoasă din sistemul bancar internațional

Traian Băsescu a declarat la RFI că ”era previzibil că obiectivul major al lui Putin nu este invadarea Ucrainei, ci consolidarea autonomiei celor două așa-zise republici autonome, Donețk și Lugansk. Sancțiunile va trebui să vedem cât de severe vor fi, pentru că sunt prea multe interese economice, cel puțin în Europa. V-aș aduce aminte că s-au mai impus sancțiuni, după ocuparea Crimeii și sancțiunile au fost împotriva Crimeii, nu împotriva Rusiei. N-aș vrea să asistăm și acum la o decizie europeană de a se impune sancțiuni împotriva Donețkului și Luganskului, ci împotriva Rusiei”.

Citeşte şi: MAE, cel mai ridicat nivel de alertă pentru Ucraina după decizia lui Putin: „Părăsiţi imediat ţara!”

Fostul președinte crede că ”deocamdată, prioritatea lui Vladimir Putin este să rezolve problema cu Ucraina”.

„Problema cu Ucraina nu este rezolvată odată cu recunoașterea independenței celor două republici separatiste. Obiectivul lui Putin este să ajungă să lege terestru Crimeea, ceea ce înseamnă că va avea în continuare în vedere proiectul Novorossiya, pe care strategii ruși îl au în vedere, acest proiect vizând extinderea ocupării Ucrainei până la gurile Dunării”, a mai spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Doneţk-ul se pregăteşte de război. Tinerii sunt luaţi cu forţa de pe străzi, pentru a fi trimişi pe front