Ger siberian peste România. Cea mai friguroasă dimineaţă din 2022. Temperaturile au scăzut până la MINUS 26 grade în România

A fost cea mai rece dimineață de la începutul iernii 2022. Cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la Întorsura Buzăului, unde au fost aproape minus 26 grade Celsius.

25 ian. 2022, 09:40
Ger siberian peste România. Cea mai friguroasă dimineaţă din 2022. Temperaturile au scăzut până la MINUS 26 grade în România

Cea mai geroasă dimineaţă din 2022. Temperaturile au scăzut sub MINUS 20 de grade în mai multe zone din centrul şi nordul României. Cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului unde termometrele au arătat minus 25,7 grade Celsius. La Poiana Stampei au fost minus 25,4 grade Celsius.

Au fost minus 25 de grade la Târgu Lăpuş, minus 23.7 la Joseni, minus 22 la Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Petroşani, minus 19 la Sibiu.

La Bucureşti termometrele înregistrau marţi dimineaţă minus 6.5 la staţia Filaret, minus 7.7 la Băneasa şi minus 9.5 la staţia Afumaţi.

Dar meteorologii vin cu veşti bune. După câteva zile geroase, de miercuri vremea începe să se încălzească, astfel că vineri vom avea 10 grade în termometre chiar şi la Bucureşti.

PROGNOZA METEO 26 IANUARIE

Miercuri, vremea se va încălzi față de zilele precedente, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil în Oltenia şi în jumătatea de vest a Munteniei, iar în celelalte regiuni înnorările vor persista şi pe arii relativ extinse vor fi ninsori slabe, trecătoare. În Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana sunt posibile precipitații mixte și depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari, cu precădere în Carpații Meridionali şi de Curbură, viscolind ninsoarea, și pe arii restrânse și la viteze mai mici în nord-estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime vor fi de la -4…-3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei până spre 6 grade în sudul Munteniei și al Olteniei, iar cele minime se vor situa între -9 și 0 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Şi la București, miercuri, vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente, astfel că, temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și se va însenina în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va continua să se încălzească, astfel că, îndeosebi în regiunile sudice valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre 7…8 grade, izolat în Oltenia și Muntenia, iar cele minime se vor situa între -7 și 1 grad. În vestul, nordul, centrul țării și la munte, cerul va fi mai mult noros și, cu precădere seara și noaptea, vor fi precipitații slabe – mixte în Banat, Crișana și pe arii restrânse în Moldova și predominant ninsori în Maramureș, Transilvania, precum și în zonele de munte. Izolat vor fi condiții de polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada, dar local și la viteze mai mici și în sud-vest, nord-vest și centru. Izolat se va forma ceaţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Ninge în fiecare zi, avem previziuni de la ANM pentru următoarele săptămâni

La București, joi, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

Vineri, în cea mai mare parte a țării vremea va deveni caldă pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime se vor situa între -6 și 2 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest va prezenta înnorări temporare și local se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În zona de munte va ninge. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde va spulbera zăpada, iar pe parcursul zilei local și temporar și în restul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Şi la București, vineri, vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii ianuarie, cu o temperatură maximă de 9…10 grade și o minimă de -3…-1 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, transmite ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo ANM pentru ianuarie şi februarie: Vreme rece, chiar geroasă în unele zone, cu ninsori şi viscol, apoi se mai încălzeşte puţin


loading...
Partenerii noștri