Cea mai mare centrală solară din lume, inaugurată în Emiratele Arabe Unite

Publicat: Duminică, 17 Martie 2013 15:13 // Actualizat: Duminică, 17 Martie 2013 15:13 // Sursa: RTV.net

Emiratele Arabe Unite, bogată ţară petrolieră din Golf, au inaugurat, duminică, Shams-1, cea mai mare centrală din lume bazată pe energie solară concentrată, care va alimenta circa 20.000 de gospodării cu electricitate şi a cărei realizare a costat 600 de milioane de dolari.

Foto: fanack.com

Având o capacitate de 100 de megawaţi, aceasta este cea mai mare centrală din lume de acest gen, a declarat Sultan al-Jaber, directorul Masdar din Abu Dhabi, compania care implementează proiectul prin care EAU îşi propun să acopere din surse regenerabile 7% din necesarul de energie al ţării, scrie Agerpres.

Shams-1 asigură, în prezent, 10% din producţia mondială de energie solară concentrată, a adăugat Jaber în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Parcul solar, format din şiruri lungi de oglinzi parabolice care concentrează radiaţia solară, acoperă o suprafaţă echivalentă cu 285 de stadioane de fotbal aflată în deşert, în apropiere de Madinat Zayed, o localitate la circa 120 km la sud-vest de Abu Dhabi, capitala federaţiei Emiratelor Arabe Unite.

Masdar controlează 60% din proiect, lansat în iulie 2010, iar companiile Total (Franţa) şi Abengoa Solar (Spania) împart egal restul de 40%.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H