Cea mai mare daună RCA din România. 1,7 milioane de euro, pentru moartea unui bărbat din Satu Mare

Urmaşii unui sătmărean decedat în 2011 într-un accident de maşină au obţinut în instanţă daune morale în valoare totală de 1,7 milioane de euro. Decizia nu este definitivă.

12 iul. 2013, 08:12
Cea mai mare daună RCA din România. 1,7 milioane de euro, pentru moartea unui bărbat din Satu Mare

Mama, tatăl şi fratele unui bărbat decedat în urma unui accident rutier au obţinut, printr-o decizie a Tribunalului Satu-Mare, daune morale în valoare totală de 1,7 milioane de euro, scrie capital.ro.

Decizia nu este definitivă şi a fost deja atacată de către firma de asigurări însă este cea mai importantă daună încă  valabilă în România în condiţiile în care precedentul record a fost modificat de instanţele superioare. Era vorba despre o daună de 2 milioane de euro pe care avocaţii asigurătorilor au reuşit să o reducă la doar 900.000 de euro. Ambele cazuri vizează liderul pieţei locale de asigurări, Astra.

În accidentul vizat de decizia instanţei au murit mai multe persoane. În motivarea acţiunii se arată că pe data de 2 septembrie 2011, la urcarea pe Podul Decebal din Municipiul Satu-Mare, un autoturism marca Audi A4 condus de un şofer în vârtsă de 20 de ani, în care se aflau două persoane printre care şi fiul reclamanţilor, a intrat în depăşire într-o zonă care nu permitea această manevră, cu o viteză de 100 de km pe oră, şi s-a izbit de un alt autovehicul condus regulamentar. Ambii pasageri au fost duşi la spital în stare gravă şi au decedat ulterior.


loading...