Cea mai mare expoziţie din România dedicată protecţiei mediului se deschide miercuri

Aflat la cea de a 21-a ediție, ROMENVIROTEC reprezintă cea mai importantă expoziție internațională dedicată protecției mediului din România, fiind un eveniment de referință pentru toți cei implicați în protejarea mediului înconjurător. Evenimentul se desfășoară în perioada 26 – 29 martie 2014, la ROMEXPO BUCUREȘTI, pavilionul C2, sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

25 mart. 2014, 08:17
Cea mai mare expoziţie din România dedicată protecţiei mediului se deschide miercuri

La deschiderea expoziţiei va participa ministrul Mediului, Attila Korodi.

La standurile expoziției vor fi prezente companii din România, dar și din țări precum: Austria, Belgia, Germania, Italia, Portugalia și Ungaria, care vor expune produsele, echipamentele și tehnologiile pe care le dezvoltă în domeniu. Vizitatorii vor putea regăsi mașini pentru remedierea solurilor poluate, echipamente pentru procesarea deșeurilor menajere și industriale, soluții pentru managementul resurselor de energie neconvenționale sau pentru tratarea, extragerea și epurarea apei.

Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice va fi prezent în cadrul expoziției cu un stand propriu, unde vor fi prezentate proiectele și programele aflate în derulare, iar speciliștii instituției vor răspunde vizitatorilor pe întreaga durată a evenimentului.

De asemenea, pe parcursul celor patru zile vor avea loc sesiuni de conferințe și workshop-uri unde vor fi dezbătute subiecte actuale din domeniul protecției mediului atât din România, cât și din străinătate.

Totodată, copiii vor avea amenajat un colț special, „Micul Ecologist”, unde se vor desfășura numeroase activități, concursuri și mini-scenete prin care cei mici vor învăța despre importanța protejării mediului înconjurător.

În anul 2013, la ROMENVIROTEC au fost prezente 80 de companii, din 6 țări (Austria, Belgia, Germania, Republica Moldova, Romania, Ungaria) și s-a înregistrat un număr de 2000 de vizitatori specialiști.