Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile în prezent! Părintele Pimen Vlad dezvăluie cum poți să ai succes în iubire cu adevărat: „Dacă este persoana potrivită o să accepte lucrurile astea”

Pentru cei mai mulți dintre noi găsirea sufeltului pereche este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le bifăm în viață, însă adesea ne confruntăm cu eșec după eșec pe acest plan. Părintele Pimen Vlad a dezvăluit care este cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile atunci când vine vorba de relații.

03 dec. 2023, 17:41
Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile în prezent! Părintele Pimen Vlad dezvăluie cum poți să ai succes în iubire cu adevărat: „Dacă este persoana potrivită o să accepte lucrurile astea”
Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile în prezent! Părintele Pimen Vlad dezvăluie cum poți să ai succes în iubire cu adevărat: „Dacă este persoana potrivită o să accepte lucrurile astea”

Problemele în cuplu sunt extrem de frecvente în anul 2023, iar Părintele Pimen Vlad a dezvăluit care este motivul pentru care atât de multe povești de dragoste eșuează lamentabil. Acesta este de părere că există un factor care aduce neplăceri în viața îndrăgostiților și acest lucru este graba.

Citește și: Cârnați de cal, o adevărată delicatesă la Iași, la târgul organizat de Ziua Națională a României

Părintele Pimen Vlad a subliniat faptul că iubirea dintre doi oameni trebuie celebrată în fața lui Dumnezeu, iar acest lucru se face doar prin cununie. Duhovnicul a mai explicat faptul că majoritatea tinerilor confundă cununia cu distracția, iar acest lucru aduce extrem de multe neplăceri.

„Greșeala noastră acum este următoarea: se întânesc doi, se plac, se îndrăgostesc și vor să consume lucrul ăsta cât mai repede. După 2-3 zile: gata! „Mă mut eu la tine sau te muți tu la mine”. Gândiți-vă înainte cât de frumos era. Dura până să îi spui lucrul ăsta. Încercai toate căile, cum să te apropi, cum să faci un gest, să îi oferi o floare pe departe, să îi dai de înțeles. Vă amintiți filmul Liceenii! Toate erau la timpul lor, nimic nu se grăbea, nu se dădea peste cap. Scriai o scrisoare, așteptai să îți vină răspunsul. Acum scrii 10 mesaj pe zi și dacă trece o oră tuni și fulgeri că „de ce nu mi-a răspuns?”. Toată lumea se grăbește. Trebuie lăsate să curgă frumos. Dacă întâlnești persoana potrivită, nu înseamnă că dacă te-ai dus repede și ai sărit în brațe și spui: „în care pat ne ducem?”,și gata, s-a rezolvat. Nu vă grăbiți! Pentru că dacă este persoana potrivită o să accepte lucrurile astea, o să aibă răbdare să vă cunoașteți mai bine, fără să vă mutați unul la altul. Și dacă într-adevăr iubești și ești iubit: „hai să ne cunoaștem părinții unii la alții, ne dorim să mergem până la capăt, mergem și ne cununăm”. Știu cum se zice acum că: „Nu am sala de nuntă”. Nu-i nimic, mergi frumos, faci cununia și după un an de zile faci o masă, la sală, și chemi toți învitații, dacă vrei. Ce treabă are cununia cu faptul că nu ai sală de nuntă? Te duci, te muți, stați un an împreună și când mai e o lună și vine nunta , vine și un scandal, te cerți și s-a terminat. Și s-a destrămat totul. Confundăm cununia cu distracția și de cele mai multe ori aici ne dăm peste cap. Lăsați toate lucrurile să curgă cum le vine timpul, dar prima oară să fie cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Multe îmi spun: „Părinte, dacă îl refuz se duce la alta”. Serios? Adică vrei să spui că te iubește dacă se duce la alta? Dacă te iubește cu adevărat o să facă răbdar. Și dacă se grăbește vă duceți în fața Sfântului Altar și vă cununați. Altfel, are chef doar de distracție. O să trăiți o lună, un an sau cine știe cât împreună și după își ia pălăria și se duce”, a explicat Părintele Pimen Vlad.

Citește și: Roata panoramică din Târgul ce Crăciun a rămas blocată cu 45 de persoane, dintre care 29 sunt copii. Oamenii speriați au fost ajutați de militarii ISU