Cea mai mică garsonieră poate fi închiriată în Bucureşti. Ce dotări de lux i s-au adus pentru 200 de euro pe lună

O femeie din București, pasionată de amenajări interioare, a transformat un spațiu de numai 10 metri pătrați într-o garsonieră cochetă, utilată complet. După ce a vizitat Londra, i-a venit ideea de a-și amenaja o locuință din România de la zero.

06 nov. 2023, 11:02
Cea mai mică garsonieră poate fi închiriată în Bucureşti. Ce dotări de lux i s-au adus pentru 200 de euro pe lună
O garsonieră poate fi închiriată în Romania

O mica garsonieră din Bucureşti rivalizează cu deja viralele locuinţe liliputane din Cluj. Proprietara bucureșteancă a venit cu această idee după ce, în Anglia, a observat că majoritatea chiriilor sunt la prețul de peste 1.000 lire pentru studenți în spații sub standard. Așa a luat ,,naștere’’ micuța garsonieră, în care poți găsi tot confortul necesar pentru o persoană, având chiar și încălzire în pardoseală.

Femeia, de profesie inginer, și-a descoperit, în urmă cu câțiva ani, pasiunea pentru amenajarea de locuințe de dimensiuni mici. Și-a investit economiile în câteva spații din zona centrală a Bucureștiului, pe care le-a refăcut integral, pentru a le da spre închiriere ulterior.

Citește și:„Gospodăria Mamei Uța”, singura casă din România care are în curte propria cascadă naturală. Locul este vizitat anual de mii de turiști

După ce a achiziționat câteva spații, proprietara le-a optimizat în așa fel încât viitorii chiriași să aibă tot confortul necesar.

Femeia a realizat toate schițele singură pentru proiectele sale. În urma rezultatelor primelor două proiecte, precum amenajarea unor garsoniere de 12,50 mp, respectiv 14 mp, proprietara a fost încurajată să îmbrățișeze o nouă provocare. Astfel, a început transformarea unei garsoniere din zona Universitate într-o locuință dotată cu toate facilitățile.

Am considerat că în 12,50 mp poți avea tot confortul necesar. Cu siguranță putem obține asta și în 10 mp. În ciuda dimensiunilor, am găsit modalități de creare a tot ceea ce este necesar confortului oricărei case. Ambele garsoniere, și cea de 12,50 mp, și cea de 10 mp, au mașină de spălat de dimensiuni normale, va fi instalat și aer condiționat, au cuier la intrare, centrală termică, lavoar și WC de dimensiuni normale, paturi de dimensiuni medii cu saltele confortabile. Cu excepția a două dulapuri, toată mobila a fost concepută personal și executată la comandă”, a spus proprietara.

Citește și:Schimbări importante pentru polițiști. Noile criterii pentru banii de chirie și de casă nouă

În locuință este regăsită, de asemenea, și o dotare de lux, încălzirea prin pardoseală. ”Ne-a ajutat și faptul că am găsit în nișa din camera de 10 mp atât țeavă de canalizare, cât și de apă, permițând astfel compartimentarea unei mici băi. Pentru că ușile exterioare erau mai mici decât cele standard, am ales montarea de uși termopan, care permit atât trecerea luminii naturale, cât și o izolație termică mai bună. La baie, un perete este din termopan cu oglindă, pentru a ajuta vizual la mărirea spațiului. Zonele de dormit sunt gândite pentru una sau două persoane”, a mai menționat inginerul pentru gandul.ro.

Garsoniera de 10 mp a fost deja închiriată unui student care plătește 200 de euro pe lună. Și în garsoniera de doar 12,50 mp locuiește cineva deja, chiria pentru aceasta fiind de 250 de euro.