Cea mai rece zi din această toamnă. Temperaturile au coborât sub zero grade Celsius

Miercuri dimineaţa s-a înregistrat la Mircurea Ciuc cea mai scăzută temperatură a acestei toamne într-o zonă locuită de pe teritoriul României. Mercurul termometrelor a coborât până la minus un grad Celsius.

09 sept. 2015, 09:07
Cea mai rece zi din această toamnă. Temperaturile au coborât sub zero grade Celsius

Staţia Meteorologică de la Mircurea Ciuc a înregistrat miercuri dimineaţa, la ora 08.30, valoarea minimă de minus un grad Celsius, în condiţiile în care la suprafaţa solului s-a consemnat brumă. Este cea mai scăzută temperatură a acestei toamne, însă nu s-a atins recordul de frig pentru data de 9 septembrie, acesta fiind consemnat în 1991, tot la Mircurea Ciu, minus 4,8 grade Celsius.

Temperatura de minus un grad Celsius consemnată miercuri dimineaţa este un record al toamnei 2015 pentru zonele locuite, recordul absolut la nivelul României, minus 3 grade Celsius, fiind consemnat tot miercuri dimineaţă, la staţia meteorologică de pe Vârful Omu. Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10,7 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977 în Topliţa.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Ploile cad în toată ţara, de joi

Meteorogologii anunţă o instabilitate a vremii începând de joi, ea urmând să se manifeste la nivelul întregii ţări. Până duminică, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări.