Cea mai scumpă brânză din lume s-a vândut cu 30.000 de euro. Produsul conține trei tipuri de lapte și a fost lăsat la maturat opt luni într-o peșteră

A fost doborât recordul pentru cea mai scumpă brânză din lume, după ce brânza albastră Cabrales din nordul Spaniei a obținut titlul anul acesta.

18 sept. 2023, 19:00
Cea mai scumpă brânză din lume s-a vândut cu 30.000 de euro. Produsul conține trei tipuri de lapte și a fost lăsat la maturat opt luni într-o peșteră
A fost bătutu recordul pentru cea mai scumpă brâznă din lume

Recordul mondial pentru cea mai scumpă brânză a fost doborât după ce brânza albastră Cabrales din nordul Spaniei a obținut titlul în 2023.

Recordul a fost doborât la o licitație, după ce o roată de brânză cu o greutate de 2,2 kilograme a fost vândută cu 30.000 de euro, fiind astfel înscrisă în Cartea Recordurilor.

Citește și: Ce gust are, de fapt, laptele de scroafă! Ireal cât ajunge să coste un kilogram de brânză făcut din acest ingredient

Brânza albastră Cabrales din Spania a primit titlul de „cea mai scumpă bârnză din lume”, după ce a fost cumpărată de proprietarul restaurantului El Llagar de Colloto de lângă Oviedo, Ivàn Suárez, care cumpărase deja alt sortiment de brânză în 2019, la o licitație, pentru prețul record anterior de 20.500 de euro.

Suárez a spus că pasiunea sa pentru pământ și recunoașterea muncii producătorilor de brânză l-au făcut să liciteze pentru sortimentul scump. Prețul obișnuit al unui kilogram de Cabrales este de 35 până la 40 de euro.

Brânza care s-a vândut cu 30.000 de euro conține lapte de vacă, oaie și capră și a fost lăsată la maturat opt luni într-o peșteră la aproximativ 7 grade Celsius la o altitudine de aproape 1.400 de metri.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci roșii cu brânză. Ce ne sfătuiesc nutriționiștii

Peșterile de acest fel sunt situate în Parcul Național Picos de Europa. După ce brânza este suficient de maturată, este transportată la o fabrică din Los Puertos, în sudul Spaniei, unde este finisată.

Guilermo Pendás, fermierul care a preparat brânza care s-a vândut la un preț record, de la fabrica de familie din Los Puertos, a fost uimit când a aflat care este prețul final care s-a licitat pentru produsul său.

„Știam că avem o brânză bună, dar și că este foarte greu de câștigat”, a spus producătorul, potrivit agrointel.ro.